18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συμπεράσματα από την Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ

Εκ μέρους της Τ.Ε Αργολίδας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι και όσες ψήφισαν το ΚΚΕ και ιδιαίτερα όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη και χαιρετίζουμε τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενδυνάμωση του ΚΚΕ.

Σε αυτές τις συνθήκες των μειωμένων απαιτήσεων και της απογοήτευσης, το ΚΚΕ διατήρησε τις δυνάμεις του, ήρθε σε επαφή με νέο κόσμο και αυτό αποτελεί μια βάση για την επόμενη μέραμε νέες δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης όπου το ΚΚΕ θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες οργάνωσης της πάλης ακόμα πιο αποφασιστικά, για να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση προς όφελος των εργαζομένων.

Οι συνθήκες των εκλογών, όπως και των ευρωεκλογών πριν ένα μήνα, αποτύπωσαν ένα νέο συσχετισμό μεταξύ των αστικών κομμάτων με κύριο χαρακτηριστικό την υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως την κυβερνητική εναλλαγή, χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, με ταυτόχρονη ενίσχυση του διπολισμού, αλλά και μια συνολική τάση συντηρητικοποίησης.

Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από αύριο το πρωί σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές για την οργάνωση αγώνων για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για την ανακούφιση όλων όσοι υποφέρουν.

Όλες και όλοι ξέρουμε πως τα δύσκολα δεν τέλειωσαν. Όλοι νιώθουμε ότι το παραμύθι της “μεταμνημονιακής εποχής” και της “δίκαιης ανάπτυξης” δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού μας.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα αντιπαλέψει και τη νέα κυβέρνηση από τη σκοπιά μόνο των εργατικών – λαϊκών αναγκών, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης, των λαϊκών τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ανατροπή.

Περισσότερα Άρθρα

Εκλογικά Κέντρα και Πληροφορίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, την Κυριακή 17/9/23

Την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ. Ειδικότερα για την Αργολίδα, θα λειτουργούν τα εξής εκλογικά κέντρα (ιδιαίτερη προσοχή παρακαλούμε γιατί έχουν αλλάξει οι διευθύνσεις σε Ναύπλιο και Λυγουριό, σε σχέση με την προηγούμενη […]

Έκτακτη σύσκεψη για τις πιθανές επιπτώσεις στην ενέργεια από την ουκρανική κρίση

Οι επιπτώσεις μιας πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στον τομέα της οικονομίας και της ενέργειας την ώρα που τα τύμπανα πολέμου ηχούν βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης τηλεδιάσκεψης, που συγκάλεσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, παρουσία στενών συνεργατών του και ενεργειακών παραγόντων της αγοράς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να πληροφορηθεί τα σενάρια της κρίσης και […]