19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Ινδονησία: Στους 373 οι νεκροί – Ειδοποίηση για πιθανό νέο τσουνάμι (video)

Την άμεση αποχώρηση των διασωστικών συνεργείων και των δυνάμεων ασφαλείας από τις ακτές που έπληξε το φονικό κύμα λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Κρακατόα, ζήτησαν οι ινδονησιακές αρχές, καθώς εκδόθηκε ειδοποίηση για πιθανό νέο τσουνάμι στην περιοχή.

Μεγάλος αριθμός διασωστών και μελών άλλων στυνεργείων, βρίσκονται στις παραλιακές περιοχές που έπληξε το τσουνάμι στα νησιά Java και Σουμάτρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, έχει ανέλθει στους 373, ενώ οι τραυματίες και οι αγνόουμενοι είναι σχεδόν 1.500.

«Τραυματίστηκαν 1.459 άνθρωποι και 128 συνεχίζουν να αγνοούνται», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας.

Ακολουθεί βίντεο που δείχνει τη στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου, η οποία προκάλεσε την υποθαλάσσια κατολίσθηση και αυτή με τη σειρά της το σπάνιο φαινόμενο της δημιουργίας ενός τσουνάμι χωρίς προγενέστερη σεισμική δραστηριότητα.

YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών για 5 Κρητικούς – Υπάρχουν αξίες, δήλωσε ο πατέρας

Σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών καταδικάστηκαν οι 5 Κρητικοί και σε 100 ημέρες κοινωφελή εργασία οι 3 Κρητικοί, που εμπλέκονται στην υπόθεση του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στο οποίο εκδικάστηκε κατ’ έφεση η υπόθεση, μετά από 6 ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών στους 5 από […]

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης σημαντικού μάρτυρα, συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου στην Κοιλάδα Αργολίδας. Το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στο  σώμα  του άτυχου Θανάση Λάμπρου, απάντησε σε ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.  Ο μάρτυρας  και αυτή τη φορά δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο για το αν […]