18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Ρωσία μετά από πυρκαγιά σε στρατιωτική αποθήκη- 2.300 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Πάνω από 2.300 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα χωριά τους στην ρωσική περιοχή Ριαζάν μετά από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και το Υπουργείο Εκτάκτων Περιστατικών της Ρωσίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη, ενώ έως και το πρωί της Πέμπτης η πυροσβεστική δεν είχε καταφέρει να την περιορίσει, με πάνω από 20 ανθρώπους να αναγκάζονται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Οι τοπικές αρχές επέβαλαν καθεστώς εκτάκτου ανάγκης στην περιοχή, όπου το απόγευμα της Τετάρτης, ισχυροί άνεμοι βοήθησαν στην επέκταση μιας πυρκαγιάς σε στρατιωτικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και στην πρόκληση σποραδικών εκρήξεων των πυρομαχικών που βρίσκονταν εκεί.

Οι εγκαταστάσεις αποτελούνταν από 113 διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους που περιείχαν πυρομαχικά πυραύλων και πυροβολικών, ενώ ορισμένα από τα ιδιαιτέρως εύφλεκτα και εκρηκτικά πυρομαχικά φυλάσσονταν σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, πάνω από 20 κτήρια σε κατοικημένες περιοχές παραδόθηκαν στις φλόγες.

Σχετικά με τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διεξάγεται από χθες επίσημη έρευνα.

ΠΗΓΗ: CNN

Περισσότερα Άρθρα

Ιερά Αγρυπνία για την Αγία Αναστασία τη Φαρμακολύτρια στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στο Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 τελέστηκε Ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στην παλιά πόλη του Ναυπλίου επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως και Λαμπρινίδου. Τον εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης μαζί με τον εφημέριο του Ναού της Παναγίας Ναυπλίου π. […]

Επίσκεψη Ανδριανού στο τμήμα του ΕΚΦΑ στο Άργος όπου ιδρύεται Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)

Σε συνέχεια της υπογραφής της απόφασης με την οποία ιδρύεται Γραμματεία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) υπαγόμενης στο Αποκεντρωμένο Τμήμα Α΄ Κοινωνικής Ασφάλισης Άργους όπου θα διενεργούνται οι συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών του ΚΕΠΑ, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε το τμήμα του ΕΦΚΑ στο Άργος όπου ιδρύεται το νέο ΚΕΠΑ. Ο […]