18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ – Εντοπίστηκαν κρούσματα σε δομή ανήλικων μεταναστών

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών στον Βύρωνα, που φέρεται να αποτελεί μια νέα εστία κορωνοϊού στην περιφέρεια Αττικής.

Κλιμάκιο του Οργανισμού έχει σπεύσει στη δομή καθώς μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων μεταξύ των φιλοξενουμένων και του προσωπικού.

Έχει ήδη δρομολογηθεί η υποβολή του συνόλου των φιλοξενουμένων ανηλίκων σε μοριακό έλεγχο, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους αλλά και του προσωπικού.

Επίσκεψη Αρκουμανέα στην Κρήτη

Στην Κρήτη θα βρεθεί αύριο Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Αρκουμανέας θα έχει συνάντηση στο Ηράκλειο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και εν συνεχεία στις 10:30 θα επισκεφθεί την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ. Κρήτης), όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Ηρακλείου, Βενιζέλειου, Λασιθίου, Ιεράπετρας, Νεάπολης και Σητείας καθώς και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης και στις 14.30 μ.μ. θα πάει στα Χανιά όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους Διοικητές των Νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνου.

Περισσότερα Άρθρα

Κακοκαιρία «Ιανός»: Νεκρή ηλικιωμένη στα Φάρσαλα – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους στην Καρδίτσα

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στα Φάρσαλα από την κακοκαιρία «Ιανός». Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας. Όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες, οι κάτοικοι του χωριού για να γλιτώσουν από τον «Ιανό» και τον όγκο του νερού που έπεσε στην περιοχή, κατέφυγαν στην […]