20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στη Μεσσηνία για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών

Συνελήφθησαν, χθες (29.11.2021) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί, 42χρονος, 44χρονη και 46χρονη, για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί φοροδιαφυγής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 34χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε συνεργασία με το Τελωνείο και το Γενικό Χημείο Καλαμάτας, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την 42χρονη και την 44χρονη, να επιβαίνουν σε όχημα και να πραγματοποιούν μεταφορά οινοπνευματωδών ποτών, συνολικού βάρους -408- λίτρων, χωρίς νόμιμα παραστατικά αγοράς, κατοχής και διακίνησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, η 46χρονη συλληφθείσα, μαζί με 42χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη και 34χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται, διατηρούσαν εταιρεία εμπορίας αλκοολούχων ποτών, όπου τουλάχιστον από τις αρχές του Νοεμβρίου του 2021 έως και χθες (29.11.2021), προμήθευαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δίχως όμως να καταβάλλουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον -3.847- λίτρα, οινοπνευματωδών ποτών, σε ποικίλης χωρητικότητας συσκευασίες (φιάλες, ασκοί κτλ), τα οποία κατείχαν δίχως τα νόμιμα παραστατικά αγοράς, κατοχής και διακίνησης, ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών και δείγματα των ποτών στην Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακές εξετάσεις, προκείμενου να διαπιστωθεί τυχόν νόθευσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Στη Μονεμβασία υψηλόβαθμο στέλεχος της Seabourn Cruise Line

Την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, η Μονεμβασία υποδέχθηκε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seabourn Ovation με 610 επιβάτες. Παράλληλα, από το ίδιο πλοίο αποβιβάστηκε ο ανώτερος διευθυντής ανάπτυξης και προγραμματισμού δρομολογίων της Seabourn Cruise Line, Timothy Littley. Τον κ. Littley, υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Σταύρος Χριστάκος, ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιάννης Ευσταθίου, ο οποίος αντιπροσωπεύει την εταιρεία στην Ελλάδα, […]

Επεισόδιο στις φυλακές Κορίνθου – Κρατούμενοι απειλούσαν σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στις φυλακές Κορίνθου, το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του DMnews.gr περίπου 15 ανήλικοι, οι οποίοι προαυλίζονταν όταν ήρθε η ώρα να μπούνε στα κελιά τους, αρνήθηκαν και άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν ότι θα χτυπήσουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ευτυχώς με την άμεση κινητοποίηση και επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων τα […]