19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συνεργασία όλων των φορέων ζητάει η Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

 

   Η σχετική ανακοίνωση: 

 

Ως γνωστόν έχει δημιουργηθεί μέγιστο πρόβλημα για του κατοίκους – οικοπεδούχους των περιοχών Γλυκιάς – Εργατικές Κατοικίες.

Το πρόβλημα αυτό συνίσταται στο γεγονός της συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού στις περιοχές αυτές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων  καιτων ακραίων καιρικών φαινομένων που υπέστη η περιοχή μας το τρέχον έτος .

Η αίτια του φαινομένου αυτού οφείλεται στην ανάσχεση τις απορροής των ομβρίωνυδάτων προς την θάλασσα μέσο των χειμάρρων Ραμαντάνη – Γλυκιάς και των υφιστάμενωνχανδάκων , λόγο της έμφραξης αυτών από βλάστηση και μπάζα.

Συνεπώς για την λύση του προβλήματος αυτού απαιτείται ο καθαρισμός με ειδικά μηχανήματα των προαναφερθέντωνχειμάρρων και των υφιστάμενωνχανδάκων.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της καθώς και των δυνατοτήτων της ήδη έχειπάρει πρωτοβουλία εκτελώντας και προγραμματίζοντας διάφορεςενέργειες,

όπως δημιουργίαροής για εγκλωβισμένανερά σε πάροδο της οδού των παλαιών Εργατικών Κατοικιών – διευθέτησηκοίτηςχάνδακοςπαραπλεύρως της σιδηροδρομικήςγραμμήςεπί της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου και άλλες παρόμοιες ενέργειες όχι μόνο το τρέχον έτος αλλά και τα προηγούμενα .

Για αυτό το λόγο καλεί άμεσα σε συνεργασία – ενεργοποίηση τουςυπεύθυνους φορείς (Περιφερειακή Ενότητα για τον καθαρισμό και την διευθέτηση των χειμάρρων- ΤΟΕΒ για την ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων νερού).

Ολοκληρώνοντας θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η συνεργασία των υπευθύνων φορέων μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, για την επίλυση του προβλήματος ( Περιφερειακή Ενότητα – ΤΟΕΒ-Δήμος-Δ.Ε.Υ.Α.Ν).

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Περισσότερα Άρθρα

Ενημερωτική Εκδήλωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για Οδηγία IDD

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 27/3 η ενημερωτική εκδήλωση αναφορικά με την εφαρμογή του Ν.4583/2018 (Οδηγία IDD) και τις συνέπειες αυτού στην αγορά των ασφαλιστικών προϊόντων, η οποία διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας με την συμμετοχή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εισηγητές ήταν ο κύριος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ο κύριος Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός […]

Επιστροφή των μικρών μαθητών στα θρανία

Άνοιξαν τις πόρτες τους ξανά τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία, τα ειδικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη την Αργολίδα. Οι μικροί μαθητές και στο 3ο Δημοτικό Ναυπλίου όπου βρεθήκαμε το πρωί, επέστρεψαν στο σχολείο με νέα δεδομένα στη διάταξη των αιθουσών, τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη, αλλά και τον τρόπο που θα κάνουν […]