16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνετρίβη ο Ολυμπιακός, 76-55 η Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ. Οι Καταλανοί στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας επικράτησαν 76-55 και κάλυψαν την διαφορά της ήττα τους από τους «ερυθρόλευκους» στο ματς του πρώτου γύρου. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον στο 12-9, με την Μπαρτσελόνα να ανεβαίνει στην 5η θέση.

Για τους Πειραιώτες διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσαν μόνο οι Γιάνις Στρέλνιεκς (13π.) και Νίκολα Μιλουτίνοφ (13π., 8ρ.). Η Μπαρτσελόνα υπερίσχυσε χάρη στην πολυφωνία της στην επίθεση, αφού εκτός από τον Σίνγκλετον (18π.), προσέφεραν οι Χανγκά (11π.), Τόμιτς (10π.), Πάνγκος (9π.), Σεραφέν και Μπλάζιτς (από 8π.), ενώ Οριόλα και Κλαβέρ μάζεψαν 6 και 5 ριμπάουντ αντίστοιχα.

Από τα VIP, δίπλα στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, παρακολούθησε τη «μάχη» Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον χειρότερο τρόπο. Κόλλησε επιθετικά, δεν βρήκε ρυθμό αμυντικά με αποτέλεσμα να χαραμίσει ένα ολόκληρο δεκάλεπτο και να δει τη Μπαρτσελόνα να ξεμακραίνει. Ο Στρέλνιεκς και ο Σπανούλης ήταν οι μόνοι που σκόραραν τους 6 πόντους του δεκαλέπτου, ενώ από την άλλη οι Καταλανοί ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτα με συγκομιδή 27 πόντων. Πρωταγωνιστής ήταν ο Σίνγκλετον που σημείωσε δύο τρίποντα, ενώ «ζημιά» έκανε και ο Μπλάζιτς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός άλλαξε άρδην την εικόνα του και επέστρεψε στο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν για 6.30 λεπτά την Μπαρτσελόνα χωρίς πόντο και με ένα σερί 15-0 από τους Μιλουτίνοφ, Σπανούλη, Πρίντεζη, Ουίλιαμς-Γκος και Τουπάν μείωσαν σε 21-27. Οι Καταλανοί απάντησαν με δικό τους σερί 5-0 (21-32). Ο Ουίλιαμς-Γκος απάντησε με τρίποντο, ενώ ήρθαν δύο ακόμα καλάθια με τους Μπόγρη και Πρίντεζη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μία βολή του Ερτέλ και ένα καλάθι του Οριόλα (28-38).

Σε μέρος της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός εμφάνισε τα συμπτώματα του πρώτου δεκαλέπτου και κόλλησε επιθετικά, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να καταφέρει να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Τρία τρίποντα του Σίνγκλετον κράτησαν τους Καταλανούς σε απόσταση ασφαλείας, ενώ οι Πειραιώτες βρήκαν λύσεις κυρίως με τον Στρέλνιεκς που ήταν σταθερός. Μάλιστα, ο Λετονός στο τέλος του δεκαλέπτου σκόραρε σε σουτ τριών πόντων και μείωσε σε 43-55.

Στην τέταρτη περίοδο, οι Χανγκά και Πάνγκος οδήγησαν εκ τους ασφαλούς την Μπαρτσελόνα στο «διπλό», με τους παίκτες του Ολυμπιακού να ρίχνουν… λευκή πετσέτα. Απογοητευμένοι και έχοντας συμβιβαστεί με το γεγονός πως θα έχαναν και τη διαφορά των 9 πόντων με την οποία νίκησαν στην Ισπανία, είδαν τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 55-76.

Τα δεκάλεπτα: 6-27, 28-38, 43-55, 55-76.

Ολυμπιακός (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 9, Τουπάν 4, Σπανούλης 7, Τίμα 1, Μιλουτίνοφ 13, Στρέλνιεκς 13, Βεζένκοφ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Μπόγρης 2, ΛεΝτέι.

Μπαρτσελόνα (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Σεραφέν 8, Πάνγκος 9, Σίνγκλετον 18 (5), Χάνγκα 11 (1), Μπλάζιτς 8 (2), Ερτέλ 7, Οριόλα 2, Κούριτς, Κλαβέρ 3 (1), Τόμιτς 10.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Porto Heli Night Run 2022 / Αγώνας 5χλμ. στη μνήμη του Μίνωα Κυριακού

Το Σάββατο 4 Ιουνίου θα διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας 5χλμ. στη μνήμη του Μίνωα Κυριακού με την επωνυμία: «Porto Heli Night Run 2022». Η προκήρυξη της διοργάνωσης Porto Heli Night Run 2022 αναφέρει: Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας με τη συμμετοχή της Κοινότητας Πορτοχελίου διοργανώνει για τέταρτη χρονιά τον βραδινό αγώνα δρόμου […]

21ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου “Παναγιώτης Παπαβασιλείου”

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στην Αργολίδα, ο Σύλλογος «Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας» (μέλος Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α –Υ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αργολίδας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργάνωσαν τον 21ο Δρόμο Αργολικού Κόλπου “Παναγιώτης Παπαβασιλείου”. Συμμετείχαν και τερμάτισαν 763 δρομείς, αριθμός που αποτελεί τον δεύτερο πολυπληθέστερο αγώνα δρόμου αργολικού […]