13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο Λυγουριό (pics)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χωματερή στο Δήμου Επιδαύρου κοντά στο Λυγουριό.

Η φωτιά λόγω του αέρα πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε καίγοντας δασική έκταση μέσα σε χαράδρα. Μάλιστα επεκτείνεται προς την περιοχή του Αγίου Αντωνίου.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη (CL415).

Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου παρέχουν, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,  ο Δήμος Επιδαύρου και ο Δήμος Ναυπλιέων με εντολή του Δημάρχου Ναυπλιέων.

Στο σημείο βρίσκεται, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων Σταύρος Γαβρήλος και προσωπικό από τους δυο Δήμους. Ο κ.Μαλτέζος δεδομένου πως τα καναντέρ πήγαν στην μεγάλη φωτιά στην Κόρινθο, ζήτησε τη συνδρομή ελικοπτέρων για ρίψεις.

Περισσότερα Άρθρα

Ενημέρωση Μηταράκη σε Ανδριανό: Έκλεισε οριστικά η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο Γαλαξίας στην Ερμιονίδα.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την εξής δήλωση: «Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης σε τηλεφωνική επικοινωνία με ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η αποχώρηση και των τελευταίων 32 φιλοξενούμενων προσφύγων και η δομή που ξεκίνησε να λειτουργεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση κλείνει οριστικά, ικανοποιώντας έτσι το δίκαιο αίτημα των […]

Προβολή 12 ταινιών μικρού μήκους στα πλαίσια του διαγωνισμού φωτογραφίας στην Ερμιόνη

Στα πλαίσια του διαγωνισμού φωτογραφίας στην Ερμιόνη 10- 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν προβολές μικρού μήκους ταινιών από τις 8 έως τις 9 Αυγούστου. Οι ταινίες που θα παρουσιασθούν: Νεριτάν Ζιτζιρία “Χαμομήλι” Neritan Zinhiria “Chamomile” Duration:15’ https://www.youtube.com/watch?v=L1hH8FHpVtY Chrisanthos Margonis “Young Fish” Χρύσανθος Μαργώνης “ Ιχθύς” Duration:18’ https://www.youtube.com/watch?v=Q1Hn5Mmvlx0 Αυρήλιος Καρακώστας “ Νεμέρτσικα” Avrilios Karakostas “Nemercka” Duration:13’ https://www.youtube.com/watch?v=XZGx_xMkf5Q Loukianos Moshonas “Manodopera” […]