20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σφραγίζουν τα διόδια για να αποτρέψουν τις μετακινήσεις

Σφραγίζουν τα διόδια για να αποτρέψουν τις μετακινήσεις

Κάθε δυνατό μέτρο πρόκειται να λάβει φέτος η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποτρέψει τις μετακινήσεις των πολιτών στα χωριά ή στα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα.

Οι έλεγχοι των ανδρών της αστυνομίας αναμένεται να είναι πολύ αυστηροί, ενώ θα πραγματοποιούνται τόσο στο έδαφος με μπλόκα όσο και από αέρος με τη βοήθεια drones.

Παράλληλα πολυάριθμα αναμένεται να είναι τα μπλόκα ώστε να διασφαλιστεί πως κανείς δεν θα προσπαθήσει να βγει εκτός Νομού, με το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας να βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση.

Αυτό που πάντως θεωρείται βέβαιο είναι πως οι έλεγχοι που θα διενεργούνται στα διόδια θα είναι αυστηροί προκειμένου να μην επιτραπεί να βγουν εκτός Νομού οδηγοί χωρίς σημαντικούς λόγους (υγείας, αγροτικές εργασίες κτλ), ενώ  σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δώσουν ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης προκειμένου να ξεφύγουν και να κάνουν Πάσχα στο χωριό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Οι μετακινήσεις την Μεγάλη Εβδομάδα απαγορεύτηκαν λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού ώστε να αποτραπεί η διασπορά του covid, εν όψει μάλιστα κα του ανοίγματος της εστίασης, των σχολείων και του τουρισμού.

Όπως είπε άλλωστε χθες και σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα για το Πάσχα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο, για να θυμηθώ και μια φράση που ήταν της μόδας στον δημόσιο διάλογο. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας».

Πάντως σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν για το φετινό Πάσχα, αναμένεται να κάνει σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Περισσότερα Άρθρα

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης για την εκδημία του Λίνου Μπενάκη

Το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου συμπολίτη μας, Λίνου Μπενάκη, μιας πνευματικής προσωπικότητας, που προσέφερε υψηλές υπηρεσίες με το ήθος του, την άριστη επιστημονική του κατάρτιση και την συγγραφική του δραστηριότητα στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Τολμούμε να τον αποκαλούμε συμπολίτη μας διότι […]

Κανένα κρούσμα κορονοϊού και σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού δεν αναφέρθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει 195. Αυτό αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας. Αναλυτικά, στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια […]