19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σχολεία: Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Στόχος της επιτροπής ειδικών είναι όλα τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου, αν φυσικά το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Έντονη είναι η συζήτηση σε κυβέρνηση και επιτροπή ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων μετά το πέρας των γιορτών και εφόσον συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων και διαπιστωθεί περαιτέρω μείωση διασωληνωμένων και θανάτων από τον κορονοϊό.

Τις τελευταίες ώρες έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που θέλουν τους ειδικούς να εξετάζουν το άνοιγμα των διαφορετικών βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε διαφορετικούς χρόνους. Ακούστηκε επίσης η σκέψη για άνοιγμα ανά Περιφέρεια, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή, όπως θα έχει διαμορφωθεί στις 7 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές αναμένεται να ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης στις 23 Δεκεμβρίου, με γονείς και εκπαιδευτικούς να αναμένουν τις όποιες αποφάσεις για επιστροφή στα σχολεία.

«Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί άμεση προτεραιότητα»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, επανέλαβε πως «το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί άμεση προτεραιότητα, γιατί τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος, που δεν είναι άλλο από τα θρανία τους».

Η κυρία Παπαευαγγέλου θύμισε πως εξ αρχής η απόφαση για κλειστά σχολεία, ειδικά για τα Δημοτικά, δεν αφορούσε στους φόβους για διάδοση του κορωνοϊού εντός των αιθουσών. «Ο βασικός λόγος που κλείσαμε τα σχολεία δεν είναι η μετάδοση μέσα στα σχολεία, ιδιαίτερα για την Πρωτοβάθμια, αλλά το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο που είχαμε στις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό ήταν που μας ανάγκασε να εισηγηθούμε στην Πολιτεία το κλείσιμο των σχολείων», σημείωσε.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της επιτροπής, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, είναι στις 7 Ιανουαρίου «να γυρίσουν όλα τα παιδιά στα θρανία τους». Αντίθετα, όπως είπε, «δεν υπάρχουν σκέψεις για διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις», πρόσθεσε.

 

Πέτσας: Να τηρήσουμε τα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία 7 Ιανουαρίου

Ερωτηθείς νωρίτερα από το iefimerida.gr σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε: «Έχουμε μείνει στην αρχική ημερομηνία, που έχουμε ανακοινώσει, την 7η Ιανουαρίου. Αυτή είναι η πρόθεσή μας και προχωράμε προς τα εκεί. Σκοπός είναι με τα μέτρα τα περιοριστικά που έχουμε λάβει -και έχουμε λάβει σκληρά μέτρα, ίσως τα πιο σκληρά στην Ευρώπη, αρκετά πιο γρήγορα από την Ευρώπη αυτές τις εβδομάδες- να τα αξιοποιήσουμε όλοι μαζί για να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο χαμηλότερα. Να μπορέσουμε έτσι να αποσυμφορήσουμε το σύστημα υγείας από την πίεση που αντιμετωπίζει. Έτσι ώστε στις 7 Ιανουαρίου να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και τα σχολεία μας και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται μέχρι τότε πιστή τήρηση των μέτρων».

 

Ο Κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση της κυβέρνησης τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προ ημερών, εξήγησε ότι «ο στόχος είναι τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία το συντομότερο δυνατόν και πως «αυτή τη στιγμή ο προγραμματισμός είναι για τις 7 Ιανουαρίου».

Στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα και ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα Χριστούγεννα, καθώς τον Ιανουάριο «θα ζοριστούμε».

Ο κ. Σύψας, σχετικά με τα σχολεία, είπε ότι «στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα Δημοτικά», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει σε δύο «κύματα» η επιστροφή στα θρανία -δηλαδή, οι ειδικοί να εισηγηθούν άλλη ημερομηνία για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Ο καθηγητής πρόσθεσε πως «αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση τότε θα ανοίξουμε και τα σχολεία».

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα Άρθρα

Γαϊτανάκι της άνοιξης και των χρωμάτων στην Ερμιόνη

Το Γαϊτανάκι της άνοιξης και των χρωμάτων από την Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης, ανυπομονεί να σας παρασύρει για 4η χρονιά σε αποκριάτικους, παραδοσιακούς ρυθμούς… Όπως αναφέρει στο κάλεσμα η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης: «Μασκαρευτείτε & ελάτε να γλεντήσουμε παρέα στους δρόμους του τόπου μας. Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης σου εγγυάται το ξέφρενο αποτέλεσμα… Ερχόμαστε στις γειτονιές για […]

ΧΟΡΟΣΗΜΟ : Χορός… ασπίδα στα δύσκολα..

Χορός… ασπίδα στα δύσκολα.. Μαζί και από απόσταση… Θα ανταμώσουμε ξανά… ΧΟΡΟΣΗΜΟ Χορός..ασπίδα στα δύσκολα..Μαζί και απο απόσταση…Θα ανταμώσουμε ξανά…ΧΟΡΟΣΗΜΟ #MenoumeSpiti #XorosimoXorevoumeSpiti Χορός..ασπίδα στα δύσκολα..Μαζί και απο απόσταση…Θα ανταμώσουμε ξανά…ΧΟΡΟΣΗΜΟ #MenoumeSpiti #XorosimoXorevoumeSpiti Gepostet von Πολιτιστικό λαογραφικό σωματείο "ΧΟΡΟΣΗΜΟ" am Freitag, 10. April 2020