20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σωτήρης Τσιόδρας: 86 οι θάνατοι στην Ελλάδα, 1.955 τα κρούσματα

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι 71 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.955, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 79 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 16 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τρεις νέους θανάτους από τον κορονοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 86. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 έτη, και πάνω από το 86% είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 23 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν γίνει 33.664 εργαστηριακά τεστ.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ Οι 16 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Από τα κρούσματα, το 57% είναι άνδρες ενώ τα 518  σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 734 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Περισσότερα Άρθρα

Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση – Χωρίς υπουργό και πάλι η Αργολίδα

Τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα στο «λίφτινγκ» που επιχειρήθηκε στο κυβερνητικό σχήμα εισέρχονται ο καθηγητής Παναγιώτης Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας, η βουλευτής Ζωή Ράπτη σε θέση υφυπουργού Υγείας αλλά και ο Νικόλαος Ταγαράς στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι «διορθωτικές» κινήσεις κρίθηκαν αναγκαίες προκειμένου […]

Δ.Καμπόσος: Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον αδόκητο χαμό του φίλου Δημήτρη Σφυρή

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον αδόκητο χαμό του φίλου Δημήτρη Σφυρή, πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας.Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι Δημήτρη! Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών & Πρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος