17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σύλληψη μέλους του ISIS: Υπό δρακόντεια μέτρα στην Εισαγγελία Ναυπλίου (pics)

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της Αργολίδας μετά τη σύλληψη στελέχους του ISIS στην Πελοπόννησο και ην μεταφορά του στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για υπήκοο Τατζικιστάν, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1993. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς κοντά στην Τρίπολη, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία», δηλαδή καταζητείτο διεθνώς.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζούσε με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του σε διαμέρισμα που είχε παραχωρηθεί στην οικογένεια από μη κυβερνητική οργάνωση. Το 2017, ο άνδρας είχε καταγραφεί στη Μόρια της Λέσβου -όπου είχε περάσει από την Τουρκία- και του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο. Ακολούθως, μετέβη στην Τρίπολη.

Σε βάρος του, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα από το Τατζικιστάν. Βάσει του εντάλματος, θεωρείται υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS.

Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του είναι αδερφή του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και ότι εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

Η υπόθεση εξετάζεται και από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τον 27χρονο να περνά την πόρτα της εισαγγελίας Ναυπλίου το μεσημέρι της Πέμπτης κάτω από δρακόντεια μέτρα .

 

Περισσότερα Άρθρα

Ζημιές στο ξενοδοχείο “Ιγνατία” στη Νέα Κίο από τον χθεσινοβραδινό μανιασμένο αέρα

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε το ξέσπασμα της κακοκαιρίας το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο “Ιγνατία” στη Νέα Κίο. Στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου προς την θάλασσα ο μανιασμένος αέρας έριξε δυο μεγάλα δέντρα με αποτέλεσμα σημαντικές ζημιές σε υποδομές της επιχείρησης. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα όταν ξαφνικά η δυνατή βροχή και […]

39χρονη καταγγέλλει τον ομαδικό βιασμό της μετά από χορήγηση ναρκωτικών ουσιών

Σοβαρότατη καταγγελία ομαδικού βιασμού στην Πάτρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, με το θύμα να καταγγέλλει ότι εν αγνοία του ναρκώθηκε με άγνωστη ουσία και στη συνέχεια βιάστηκε. Η 39χρονη γυναίκα πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, ενημέρωσε για το σοβαρό περιστατικό τους γιατρούς και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Οι […]