20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σύλλογος Θρακών Αργολίδας: Δεν λησμονούμε τις χαμένες πατρίδες!

Η Θράκη τιμά τα 100 χρόνια από την ελευθερία της .Η 14 Μαΐου είναι η εκατοστή επέτειος από την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Δυτικής Θράκης στον εθνικό κορμό της χώρας, μετά από περίπου 560 χρόνια σκλαβιάς.

Οι μαρτυρίες των Παππούδων μας που υπέστησαν υποχρεωτικές και βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών, αφήνοντας σπίτια,περιουσίες και νεκρούς στην Ανατολική Θράκη πήραν το δρόμο της προσφυγιάς, που θα τους οδηγούσε σε πόλεις και χωριά της Ελεύθερης Δυτικής Θράκης, μη γνωρίζοντας πως αυτός ο ξεριζωμός θα ήταν παντοτινός χωρίς επιστροφή.

Οι μαρτυρίες των παθών τους είναι πολλές και σκληρές! Όσοι έχουν ζήσει αυτά τα μαύρα χρόνια δεν ξεχνούν,έχουν πληγές που δεν έκλεισαν ποτέ! ‘Οσων τα πρόσωπα έζησαν το ξεριζωμό τα μεταφέρουν στις δικές μας γενιές για να κρατάμε τις μνήμες ζωντανές!

Όλα τα παραπάνω φρόντισε να τα φρεσκάρει στη μνήμη μας, όλως τυχαίως, στην επέτειο των 100 χρόνων ελεύθερης Θράκης, ο εξ ανατολών κίνδυνος που ακούει στο όνομα Τουρκία, προκαλώντας τα επεισόδια στον Έβρο που όλοι ζήσαμε, για να πάρει ως απάντηση το σθένος και την ομοψυχία του Έλληνα Θρακιώτη ακρίτα!

Οι ιστορίες που ακούγαμε απο τους Παππούδες μας, δεν απέχουν τελικά τόσο πολύ απο το σήμερα! Η ιστορία επαναλαμβάνεται και πρέπει να παίρνουμε διδάγματα απο αυτή, γιατί θέτει τις βάσεις για το μέλλον!

Φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια Ελεύθερη Δυτική Θράκη αλλά παράλληλα: Δεν ξεχνούμε τον ξεριζωμό και τη γενοκτονία που υπέστη ο Ελληνισμός της ανατολικής Θράκης! Δεν λησμονούμε τις χαμένες πατρίδες! Δεν θα επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας απο όλους αυτούς που τη καπηλεύονται! Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία του λαού μας!

Έχουμε χρέος στη μνήμη όλων αυτών που έχυσαν το αίμα τους υπερασπίζοντας Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια, να κρατάμε ζωντανή στη μνήμη όλων μας την αλήθεια και η αλήθεια είναι μια, η απελευθέρωση της Δυτικής Θράκης και ο ξεριζωμός του Θρακιώτικου Ελληνισμού απο την Ανατολική Θράκη. Και αυτή την αλήθεια δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη της ιστορίας επειδή κάποιους δεν τους συμφέρει! Δυστυχώς λόγο των πρωτόγνωρων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας ο Συλλογός μας δεν θα μπορέσει να γιορτάσει προς το παρόν την αυριανή μέρα όπως αρμόζει στο μεγάλο αυτό γεγονός!

Τιμώντας την επέτειο σας παρουσιάζουμε το επετειακό λογότυπο του συλλόγου μας. Το κράνος της Θράκης με το μαχητικό πνεύμα και το διαχρονικό βλέμμα που δείχνουν τον δρόμο χωρίς φοβίες, γιατί το κεφαλαίο Θ ακόμα και αν πληγώθηκε συνεχίζει τον αγώνα, αφού η Θράκη δεν είναι μόνο γεωγραφία, αλλά και πλούσια ιστορία που έχουμε το χρέος να προστατέψουμε.

Ευχαριστώντας τον εμπνευστή και δημιουργό του λογότυπου κύριο Νίκο Λυγερό!

Ώς Έλληνική Θρακιώτικη φωνή λέμε:

Δεν ξεχνώ!
Δεν λησμονώ!
Είμαι εδώ!
Αγωνίζομαι!
Διεκδικώ! .

Εκ του Δ.Σ

Περισσότερα Άρθρα

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες

Σύσκεψη με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, εχθές Δευτέρα 26 Ιουνίου. Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάστηκε η πρόοδος των ήδη εξελισσόμενων έργων στις 5 Π.Ε. με στόχο να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε αυτά να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο φετινό καλοκαίρι.  

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 29 Μαΐου

ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Ο σύντροφός σας θέλει να σας μιλήσει για τα όποια επόμενά του σχέδια, που συμπεριλαμβάνουν και εσάς. Να είστε και εσείς έτοιμοι, λοιπόν, για να κάνετε και τις δικές σας προτάσεις! ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Με τόσες αλλαγές στον αστρολογικό θόλο, το μόνο που σας χρειάζεται είναι να εκφράσετε τις προθέσεις […]