15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σύμφωνο συνεργασίας των Δήμων Καβάλας και Κορίνθου για την «ανάδειξη των βημάτων του Αποστόλου Παύλου»

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ενημέρωσαν οι Δήμαρχοι Καβάλας και Κορινθίων κυρία Δήμητρα Τσανάκα και κ. Αλέξανδρος Πνευματικός για το σύμφωνο συνεργασίας το οποίο υπέγραψαν για την ανάδειξη των βημάτων του Αποστόλου Παύλου στις δύο πόλεις, στο πλαίσιο της περιοδείας του για τη διάδοση του Χριστιανισμού.

Τους δύο Δημάρχους συνόδευαν, από το Δήμο Κορινθίων ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Τουρισμού κ. Ανδρέας Ζώγκος και από το Δήμο Καβάλας η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κυρία Αναστασία Ιωσηφίδου και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κυρία Ευαγγελία Δρακονάκη .

Σκοπός του συμφώνου συνεργασίας είναι η προώθηση – προβολή των δυο αυτών σημαντικών σταθμών με στόχο την προσέλκυση ή και την αύξηση του ενδιαφέροντος επισκεπτών θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Ακόμη, η συμφωνία αυτή αποτελεί την προμετωπίδα για την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των υπολοίπων σταθμών που συνθέτουν την θεματική θρησκευτική διαδρομή «Βήματα του Απ. Παύλου» σε ελλαδικό και όχι μόνο χώρο.

Όπως συμφωνήθηκε, τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθούν από κοινού δράσεις προβολής της θεματικής διαδρομής και ενέργειες ενδυνάμωσης προσέλευσης επισκεπτών προσκυνηματικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα:

1. Διοργάνωση Fam – Press Trips για την από κοινού προβολή των προορισμών σε tour operators, travel agents, opinion leaders κ.α

2. Δημιουργία από κοινού προωθητικού υλικού που θα χρησιμοποιείται σε παρουσιάσεις, εκθέσεις είτε γενικού είτε θεματικού ενδιαφέροντος. Τέτοια προωθητικά υλικά ενδεικτικά είναι η δημιουργία βίντεο, εντύπου κ.α

3. Κοινές δράσεις παρουσίας σε εκθέσεις, συνέδρια και fora με θέμα τον θρησκευτικό – προσκυνηματικό τουρισμό.

4. Κοινές Δράσεις εμπλουτισμού του δικτύου πόλεων – σταθμών στην πορεία του Απ. Παύλου στον ελληνικό και όχι μόνο χώρο.

5. Διεκδίκηση οικονομικής στήριξης ανάπτυξης του θεματικού – θρησκευτικού άξονα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

6. Συνεργασία με Εκκλησιαστικούς και Πανεπιστημιακούς φορείς καθώς και με Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς εξειδικευμένους στο θρησκευτικό Τουρισμό.

7. Δημιουργία από κοινού θεματικής έκθεσης για την προώθηση του προσκυνηματικού και πολιτιστικού τουρισμού.

Διαβάστε το Σύμφωνο Συνεργασίας εδώ.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Απολύμανση για τον κορονοϊό στους δημόσιους χώρους της Νέας Κίου

Απολύμανση ολόκληρης της κοινότητας Νέα Κίου στην Αργολίδα με την χρήση ειδικού μηχανήματος τουρμπίνας για τον κορονοϊό, έγινε το βράδυ της Τρίτης 17 Μαρτίου 2020. Συνεργεία του δήμου Άργους- Μυκηνών και εθελοντές πολίτες με τα τρακτέρ τους με επικεφαλή τον αντιδήμαρχο Άργους Γιάννη Αθανασόπουλο έκαναν εκτεταμένη απολύμανση σε όλη την περιοχή της Νέας Κίου.

Παγκόσμια Ημέρα Τίγρης

Η Παγκόσμια Ημέρα Τίγρης καθιερώθηκε το 2010, με απόφαση της Συνάντησης Κορυφής για την Τίγρη που συνήλθε στην Αγία Πετρούπολη, υπό την αιγίδα του τότε πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Τίγρης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Ιουλίου, είναι η προώθηση ενός παγκόσμιου συστήματος για την προστασία της τίγρης, που απειλείται […]