18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τάσος Λάμπρου: Σχεδιασμός αλλά και άμεση έναρξη παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας για το 2021. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και οι εγκρίσεις εκτάκτων αναγκών για την περίπτωση εκδήλωσης α) χιονοπτώσεων και παγετού και β) πλημμυρικών φαινομένων.

Η πολιτική προστασία μέσω αυτών των σχεδίων θέλει την ετοιμότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας στην περίπτωση εμφανίσεως σοβαρών έκτακτων αναγκών. Εμείς επισημάναμε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας ανταποκρίθηκαν για να διαμορφωθεί ένα σχέδιο ετοιμότητας απαραίτητο σε κάθε εμφάνιση τέτοιων φαινομένων.  Όμως και η εμπειρία τόσων χρόνων βοήθησε για να γίνει μία ουσιαστική δουλειά, μία αναλυτική εκτίμηση κρίσιμων περιστατικών και απαραίτητων ενεργειών.

Από τη δικιά μας πλευρά τονίσαμε ότι αν και στον τόπο μας οι βροχοπτώσεις είναι σημαντικό αγαθό που το προσφέρει η φύση και ο Θεός και είναι τόσο απαραίτητες στην Ερμιονίδα, απαιτείται να ασχοληθούμε σοβαρά με τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις έντονες βροχοπτώσεις, με τα πλημμυρικά φαινόμενα. Χρειάζεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και η διοίκηση του Δήμου να ξεκινήσει να επιλύει προβλήματα που δημιουργούνται με την εμφάνιση έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Έκανα αναφορά ότι τον Δεκέμβριο 2020, ο περιφερειακός δημοτικός δρόμος Ερμιόνης – Πορτοχελίου δεν ήταν προσβάσιμος σε τρία σημεία του δρόμου. Είχαν σχηματιστεί μεγάλες συγκεντρώσεις νερού και οι κάτοικοι της περιοχής δεν είχαν πρόσβαση στα σπίτια τους (βλέπε φωτογραφίες), υπήρχαν έντονα παράπονα των δημοτών μας, φυσικά είχαν ενημερώσει και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας. Επίσης γνωρίζουμε ότι σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στον εσωτερικό δημοτικό δρόμο Πορτοχελίου – Αγίου Αιμιλιανού και σε πολλά σημεία στην Τοπική Κοινότητα Πορτοχελίου κλπ.

Στην Συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Γ. Γεωργόπουλος έκανε αναφορά για παρόμοια φαινόμενα που εμφανίζονται στις εισόδους του Κρανιδίου και σε άλλα σημεία που έχουν καταγράψει οι υπηρεσίες του Δήμου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι σε πολλά σημεία δεν χρειάζονται μεγάλα τεχνικά έργα, απλώς άμεσες παρεμβάσεις με την συμμετοχή και των ιδιοκτητών και με τις ανάλογες αδειοδοτήσεις να επιλυθούν αυτά τα φαινόμενα που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη διέλευση των αυτοκινήτων και στην ευρύτερη μετακίνηση των κατοίκων των κοινοτήτων μας.

Η πρότασή μας είναι:

α) Άμεση καταγραφή όλων των πλημμυρικών περιπτώσεων που έχουν εντοπιστεί με την συνδρομή των Κοινοτήτων

β) Διαβίβαση αυτών στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας

γ) Άμεση έναρξη παρεμβάσεων επίλυσης αυτών των πλημμυρικών φαινομένων.

δ) Σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης για παροχές που απαιτείται εκτέλεση σημαντικού τεχνικού έργου.

 

Με εκτίμηση

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Περισσότερα Άρθρα

Το ΚΔΑΠ ΑΡΓΟΥΣ και το ΚΔΑΠ ΝΟΤΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ συμμετείχαν στην Χριστουγεννιάτικη Παιδικη Γιορτή του Συλλόγου Αργείων ο Δαναός

«O Καρυοθραύστης» το μαγικό παραμύθι του Ερνστ Τέοντορ Βίλελμ Χόφμαν που γράφτηκε το 1816, ήταν το θέμα της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης για τα παιδιά που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Αργείων ο Δαναός. Το παραμύθι διάβασε και απέδωσε θεατρικά η ηθοποιός, σκηνοθέτης και στιχουργός Σοφία Καψούρου.  Τα παιδιά της χορωδίας του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Άργους υπό την δ/νση του […]

Δ. Καμπουράκης : Τουλάχιστον ας φοβηθούν

  Ελπίζω η άσχημη εξέλιξη της υγείας του αρχιεπισκόπου (στον οποίον εύχομαι περαστικά από βάθους καρδίας, καθότι τον έχω γνωρίσει και εκτιμήσει), να λειτουργήσει παιδευτικά για το πλήθος των πιστών. Το γράφω έτσι χωρίς φιοριτούρες και πολυπλόκαμους συλλογισμούς, διότι για ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου η περιοχή ανάμεσα στην αγνή πίστη και τις επιταγές της […]