15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τάσος Λέρμας: Η λύση για τα πορτοκάλια

Φίλοι αγρότες πορτοκαλοπαραγωγοί, η κατάσταση με τις τιμές στα πορτοκάλια είναι απελπιστική. Υπάρχουν αγρότες που πωλούν τα πορτοκάλια με 0,12 Ευρώ το κιλό μείον 0,04 κοπτικά τελική τιμή 0,08 Ευρώ.

Με 100 τόνους πορτοκάλια ο παραγωγός παίρνει 8.000 Ευρώ δηλαδή τίποτα αν αφαιρεθούν τα έξοδα παραγωγής.

Η λύση μετά τους παγετούς της 9/1/2019 είναι να εγκρίνει ο ΕΛΓΑ Τριπόλεως την υποβολή δηλώσεων παγετού και στην συνέχεια να χορηγηθεί αποζημίωση 0,05 Ευρώ στην ποσότητα χυμού που θα παραδοθεί στα χυμοποιία είτε ως επιστρεφόμενα είτε ως κοπή από φύλλο.

Έτσι η τιμή θα σταθεροποιηθεί στα 0,14 Ευρώ κατώτατη τιμή και θα αυξηθούν οι ποσότητες που κόβονται για χυμό, με αποτέλεσμα να απορροφηθούν οι πλεονάζουσες ποσότητες και να υπάρχει προοπτική ανόδου των τιμών.

Οι βουλευτές του νομού , οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι της ΕΑΣΑ Αργολίδος και ΚΑΣΟΑ πρέπει να ασχοληθούν εκτος από τις κοπές πίτας και με το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αργολίδας.

Τάσος Λέρμας

 Πρόεδρος ΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, σήμερα (5.6.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 25χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -10,7- γραμμαρίων και -3- τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. […]