15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τάσος Χρόνης: «Εδώ η Ελλάδα ενώθηκε στο διάβα των αιώνων» (pics)

Σε μία ιδιαίτερη επέτειο μνήμης για τα 199 χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, έγινε σήμερα στη Νέα Επίδαυρο η δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριου, με την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη λιτή τελετή μας, δίδεται μεγαλύτερη αξία και τιμή καθώς εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία του τόπου μας στη σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης στον χαιρετισμό του είπε:

«Τελευταία φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Νέα Επίδαυρο ήταν τον Δεκέμβριο του 2002, όταν πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος.

Η Νέα Επίδαυρος είναι ο χώρος που γεννήθηκε η δημοκρατία στη νεότερη Ελλάδα μόλις 8 μήνες έπειτα από την έκρηξη της Επαναστάσεως. Γιατί αν θέλουμε να λέμε ότι η ελευθερία γεννήθηκε στην Τρίπολη, στη Μάνη, στην Καλαμάτα και στο Ναύπλιο, πρέπει να αποδώσουμε σε τούτον εδώ τον τόπο την ιστορική του σημασία στη σύσταση του Ενιαίου Ελληνικού κράτους και η παρουσία όλων σας εδώ δίνει αυτό το μήνυμα!

Στέλνει το μήνυμα ότι αυτός ο τόπος αποτέλεσε το ιστορικό κέντρο της Νεότερης Ελλάδας αλλά πρέπει να είναι και ‘’το ηθικό κέντρο της εποχής μας και αυτό να μη λησμονηθεί ’’, όπως είχε χαρακτηριστικά ειπωθεί από προκάτοχό σας Εξοχότατη κ. Πρόεδρε.

Εδώ η Ελλάδα ενώθηκε στο διάβα των αιώνων!

Η Επίδαυρος σημαντικός τόπος της αρχαιότητας συνάντησε την Επίδαυρο της Νέας Ελλάδας.

Εδώ ήρθαν άνθρωποι ‘’ ξυπόλητοι στη ζωή’’ και πιθανόν έτσι έφυγαν οι περισσότεροι, όπως έκαναν οι μεγάλοι ευεργέτες του Έθνους διαχρονικά όπως ακριβώς είπε ο μέγας ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης προσφάτως, και οι οποίοι προσπάθησαν να πείσουν τον τότε άναρχο και καταπιεσμένο λαό ότι μας ενώνουν πολλά και δεν μας χωρίζει τίποτα!

Εδώ ήρθαν άνθρωποι που πολεμούσαν έως τότε για την ελευθερία της πατρίδος και μόλις έφυγαν από εδώ είχαν ορίσει την πατρίδα για την οποία πέθαιναν!

Εδώ, λοιπόν, λυγίζουμε με σεβασμό το ‘’γόνυ’’ και κοιτάζουμε με δέος την απαρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία για να μπορέσει να βάλει γερά θεμέλια, χρειάστηκε να ποτιστεί με τόνους πατριωτικού αίματος!

Εξοχότατη Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, σεβαστοί καλεσμένοι μας είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που σήμερα μετά από 199 χρόνια από τις ιστορικές εκείνες στιγμές, δεν αρκούμαστε στον εορτασμό της επετείου ως απαράγραπτο χρέος, αλλά αναλαμβάνουμε και την ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και να την μεταλαμπαδεύσουμε αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές!

Καλώς ορίσατε στη Νέα Επίδαυρο!

Καλώς ορίσατε στο Δήμο Επιδαύρου».

 

Στην εκδήλωση εκτός της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέστησαν, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος Άγγελος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο βουλευτής Ν.Δ. και συντοπίτης μας κ. Ανδριανός Γιάννης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής , ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος δημότης Επιδαύρου κ. Στεφανής Αλκιβιάδης, ο Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκιόλας Γιάννης, ο Βουλευτής Αργολίδας ΚΙΝΑΛ κ. Πουλάς Ανδρέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας Παναγιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαλτέζος Γιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Οψιμούλης Φώτης, ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Επιδαύρου κ. Ρουμελιώτης Γιάννης, ο Διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (IV M.Π.) Υποστράτηγος ΤΣΙΠΙΔΗΣ Δημήτρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας κ. Πιπέρης Ευάγγελος, ο Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου κ. Κατσιγιάννης Θανάσης, ο Διοικητής Π.Υ. Ναυπλίου κ. Γεωργόπουλος Βασίλης, ο Διοικητής Λ. Σ. Επιδαύρου κ. Ζυγούρης Μάρκος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ΚΟΜΥ Αργολίδας για την διενέργεια των test στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης, αλλά και τους υπαλλήλους και αιρετούς του Δήμου Επιδαύρου για την άψογη διοργάνωσή της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

 

Περισσότερα Άρθρα

“ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”- Νέα υποψήφια η Αικατερίνη Κανατσέλη

Η “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”  μεγαλώνει και ισχυροποιείται! ΜΑΖΙ  ΜΑΣ  και η Αικατερίνη Κανατσέλη του Γερασίμου και της Νυμφοδώρας. Η Κατερίνα  φοιτά  στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων κι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Πανεπιστημίου Πελ/σου.  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος. Πρώτη φορά ασχολείται με τα δημοτικά και παίρνει την “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” να αγωνιστεί μαζί μας για να ακουστούν και νέες φωνές στην καινούρια Αρχή του […]