20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει αύριο η προθεσμία – Δεν θα δοθεί παράταση

Καμία παράταση δεν θα δοθεί στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η οποία λήγει αύριο, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Αυτό τόνισε μέσω δηλώσεών του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Επίσης, αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, εστίασε στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών επιχειρήσεων, ύψους 500 εκατ. ευρώ, καθώς και στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» για τα δάνεια των επιχειρήσεων.

Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι για κάθε 15 ήμερες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο στις «κόκκινες περιοχές», τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας περιορίζονται κατά 1-1,2 δισ. ευρώ, το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού μειώνεται κατά 0,7% και ο ρυθμός ανάπτυξης επιβαρύνεται κατά 0,8%.

Ακόμη, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευθούν πόροι για τον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής (που αφορά στον τζίρο του Ιανουαρίου) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ο 7ος κύκλος, με βάση τη μείωση του τζίρου το α’ τρίμηνο.

Τέλος, στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός επανέλαβε το επιπλέον κόστος που επωμίζονται τα κρατικά ταμεία και η οικονομία κάθε φορά που παρατείνεται το lockdown.

«Έχουμε θέσει όλα τα σενάρια υπόψιν των συνεργατών του υπουργείου Οικονομικών και έχουμε λειτουργήσει έτσι ώστε να βοηθήσουμε την κοινωνία σε όλα τα σενάρια, και στο καλό και στο αρνητικό σενάριο. Εμπλουτίζουμε τα μέτρα και θα τα επεκτείνουμε για όσο χρειαστεί. Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί», αλλά «όσο παρατείνονται οι περιοριστικοί όροι στη λειτουργία της οικονομίας τόσο είναι ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες».

Περισσότερα Άρθρα

Εργασίες καθαριότητας σε Αγία Τριάδα και Μάνεση

Εργασίες καθαριότητας σε Αγία Τριάδα και Μάνεση Οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις των Συνεργείων Καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων συνεχίζονται καθημερινά. Σειρά για σήμερα Πέμπτη 20 Μαΐου είχαν οι Τοπικές Κοινότητες Αγίας Τριάδας και Μάνεση. Οι εργασίες καθαριότητας που πραγματοποιήθηκαν περιλάμβαναν κλάδεμα χαμηλής βλάστησης με χορτοκοπτικό μηχάνημα, φροντίδα του πρασίνου, απομάκρυνση ξερών κλαδιών και μάζεμα σκουπιδιών. Ακολούθησε πλύσιμο […]

Φωτιά στη Μεσσηνία: Εντολή για προληπτική εκκένωση οικισμού – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης του χωριού Βασιλίτσι λόγω των πυκνών καπνών ωστόσο οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 16 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων […]