19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τέλος τα τεστ – Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Το πρόβλημα θα λυθεί από τις 8 Σεπτεμβρίου και μετά!

Σε άλλα συνεργαζόμενα εργαστήρια ελέγχου θα αποστέλλονται πλέον τα δείγματα για τεστ κορονοϊού, καθότι όπως παραδέχεται ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) λόγω αυξημένου φόρτου δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Το ethnos.gr είχε αποκαλύψει ότι σταματούν τα τεστ σε δεκάδες νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, αφού με επιστολή του το ΕΚΕΑ ζητούσε να σταματήσουν η αποστολή δειγμάτων.

Ο κ.Κοντοζαμάνης αναφέρει ότι το ΕΚΕΑ πράγματι εξάντλησε «την εβδομαδιαία δυνατότητα διενέργειας μοριακών ελέγχων, που θα αποκατασταθεί στις 8 Σεπτεμβρίου». Όπως εξηγεί ο υφυπουργός Υγείας: «Λόγω της μαζικής επιστροφής από την καλοκαιρινή άδεια των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες, που υποβάλλονται όλοι σε εργαστηριακό έλεγχο για SARS-CoV-2, δημιουργήθηκε αυξημένος όγκος εργαστηριακών ελέγχων που έπρεπε να διενεργηθούν και πρόσκαιρη έλλειψη αντιδραστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το οποίο εξάντλησε την εβδομαδιαία δυνατότητα διενέργειας μοριακών ελέγχων, που θα αποκατασταθεί στις 8/9».

Συνεπώς προκειμένου να εξασφαλίζεται η εντός 24 ωρών λήψη αποτελεσμάτων, όπως αναφέρει, αποφασίστηκε η πρόσκαιρη διακοπή αποστολής δειγμάτων στο ΕΚΕΑ και η αποστολή των δειγμάτων σε άλλα συνεργαζόμενα εργαστήρια ελέγχου. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο ΕΚΕΑ εξετάζονται περίπου 1.000 από τα 13.000 τεστ μοριακού ελέγχου που πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο καθημερινά στη χώρα, ενώ όπως υποστηρίζει ο κ.Κοντοζαμάνης: «το ΕΚΕΑ ολοκληρώνει τον εργαστηριακό έλεγχο όλων των δειγμάτων που του αποστέλλονται εντός 24 ωρών και δεν παρατηρείται ουδεμία καθυστέρηση στη διενέργεια των εργαστηριακών ελέγχων».

Να υπενθυμιστεί ότι μόλις πρόσφατα λόγω και των υποχρεωτικών τεστ που έπρεπε να κάνουν όλοι οι υγειονομικοί όταν επιστρέφουν από την άδειά τους, 1600 δείγματα μόνο από νοσοκομεία της Αθήνας ήταν σε αναμονή για εξέταση στο ΕΚΕΑ τουλάχιστον για δύο 24ωρα, όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr.

Περισσότερα Άρθρα

Στο Άστρος στις 3 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης

Στο Άστρος Κυνουρίας θα βρεθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2022, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με την ΔΗΜ. Τ. Ο. Βόρειας Κυνουρίας, ο Μάκης Βορίδης, θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο διοικητήριο του Παραλίου Άστρους. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Στο αυτόφωρο για εμπρησμό από αμέλεια

Ανακριτικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Ναυπλίου συνέλαβαν σήμερα έναν άνδρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτιο πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξέσπασε στις 11:00 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στην Τοπικής Κοινότητας. Αμαριανού του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Εισαγγελέας.