17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τέσσερα νέα κρούσματα, στους 172 οι θάνατοι από τον κορονοϊό

Τέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού κατεγράφησαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε έτσι τα 2.882, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 627 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1640 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δεκαοκτώ ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία των νοσηλευομένων είναι 69 ετών. Πέντε εξ αυτών (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το  83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, υπάρχει ακόμη ένας καταγεγραμμένος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τους 172. Οι 51 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 155.037 κλινικά δείγματα.

Περισσότερα Άρθρα

Σήμερα στις 15:30 η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη

Σήμερα Δευτέρα 4η Μαρτίου στις 3,30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, για το 2019 στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» με 17 Θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ: Επερώτηση της Περιφερειακής Σύμβουλου κ. Λυμπεροπούλου, με θέμα: Πρόταση για δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Σπάρτης […]

Μια ακόμα υποψηφιότητα στην ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Η Αναστασία Σκλαβούνου είναι μια δραστήρια γυναίκα η οποία έχει προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο μας από την θέση που κατέχει τα τελευταία χρόνια, αυτή της προέδρου στην Τ.Κ Σχινοχωρίου. Η Αναστασία είναι αγρότισσα και γνωρίζει όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα. Συστρατεύεται με την παράταξη των έργων για να αγωνιστεί στις εκλογές […]