19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 11 Φεβρουαρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

660 π.Χ. Ο αυτοκράτορας Τζίμου ιδρύει την Ιαπωνία, σύμφωνα με την παράδοση.

1825 Ο Ιμπραήμ, επικεφαλής 4.000 πεζών και 4.000 ιππέων, αποβιβάζεται στη Μεθώνη και την επομένη κινείται προς την Πύλο. Μεγάλος κίνδυνος για την Ελληνική Επανάσταση.

1934 Σε κλίμα πολιτικής οξύτητας διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, με έντονη αντιπαράθεση των υποψηφίων της κυβερνητικής παράταξης και της αντιπολίτευσης. Νικητής αναδεικνύεται ο κυβερνητικός και αντιβενιζελικός υποψήφιος, Κωνσταντίνος Κοτζιάς. Δήμαρχος Πειραιά εκλέγεται ο Σωτήριος Στρατήγης. Στην Καβάλα εκλέγεται ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος, ο 29χρονος Δημήτριος Παρτσαλίδης. Αυτές είναι και οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα στις οποίες λαμβάνουν μέρος γυναίκες.

1945 Ο αμερικανός πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ, ο άγγλος πρωθυπουργός Γουίνστον Τσόρτσιλ και ο σοβιετικός κομουνιστής ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν, μοιράζουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής, υπογράφοντας τη Συνθήκη της Γιάλτας.

1959 Μονογράφεται στη Ζυρίχη από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον τούρκο ομόλογό του Αντνάν Μεντερές η συμφωνία για την Κύπρο. Στις 19 Φεβρουαρίου 1959 η συμφωνία θα υπογραφεί από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Λονδίνο (Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία και οι δύο κοινότητες της Κύπρου).

1978 Η κυβέρνηση της Κίνας αίρει την απαγόρευση των βιβλίων του Αριστοτέλη, του Γουίλιαμ Σέξπιρ και του Ντίκενς.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Ανάπτυξη συνεργασιών του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα από επίσημη αντιπροσωπεία της κομητείας Machakos της Κένυας , αποτελούμενη από μέλη του τοπικού κοινοβουλίου και  συνοδευόμενη από την πρόξενο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Βίκυ Πανταζοπούλου. Η επίσκεψη αυτή, ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Επιμελητηρίου Αργολίδας, του Επίτιμου Προξενείου της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα  και […]

Διαγνωστικά τεστ για τον COVID19 από το νοσοκομείο Άργους και τον Δήμο Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Άργους και τo Κ.Υ Άργους (οδός Δαναού) αποφάσισαν να προβούν σε διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19. Τα τεστ θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα , με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής , με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και […]