17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 14 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1822 Η Ιερά Συμμαχία καταδικάζει την Ελληνική Επανάσταση, θεωρώντας τη διακήρυξή της «αυθάδη και αδεξία».

1911 Ο νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούντσεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που φτάνει στο Νότιο Πόλο.

1914 Ιδρύεται στην Αθήνα η Ένωση Συντακτών, με πρόεδρο τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Ιωάννη Κονδυλάκη. Το 1947 θα μετονομασθεί σε ΕΣΗΕΑ.

1950 Κυκλοφορεί το χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Frosty the snowman».

1976 Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί στην Αθήνα τον χουντικό βασανιστή Ευάγγελο Μάλλιο.

2010 Στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τον βουλευτή Πρεβέζης του κόμματος Βαγγέλη Παπαχρήστο η επιλογή του να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ. Το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας υπερψηφίστηκε επί της αρχής με τις 156 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Περισσότερα Άρθρα

”Let’sdoit Greece -Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”…στο Ναύπλιο

Μικροί και μεγάλοι με κεντρικό σύνθημα ”Let’sdoit Greece -Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” συμμετείχαν σήμερα στη μεγαλύτερη ετήσια ταυτόχρονη Εθελοντική δράση καθαρισμού των ακτών της παραλίας Καραθώνας στο Ναύπλιο. Ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ναυπλίου  συμμετέχει στη δράση  του καθαρισμού της παραλίας  στην Καραθώνα.

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις λευκές νύχτες.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, τοποθετούμαστε αρνητικά στην έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της επέκτασης του ωραρίου των καταστημάτων, για τις περιβόητες λευκές νύχτες. Η θέση αυτή δεν είναι καινούργια έχουμε επανατοποθετηθεί ανάλογα και στο παρελθόν. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, ήδη πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου, των απλήρωτων υπερωριών, των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την […]