15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 16 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1707 Το Σκωτσέζικο Κοινοβούλιο επικυρώνει την ένωση της Σκωτίας με την Αγγλία, που θα δημιουργήσει τη Μεγάλη Βρετανία.

1920 Αρχίζει η Ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ.

1972 Η ταχεία αμαξοστοιχία «Ακρόπολις Εξπρές», προερχόμενη από το Μόναχο, συγκρούεται μετωπικά με επιβατική αμαξοστοιχία («πόστα»), προερχόμενη από την Αθήνα, μεταξύ των χωριών Δοξαρά και Ορφανά της Λάρισας, με αποτέλεσμα 17 άνθρωποι να σκοτωθούν και 38 να τραυματιστούν.

1980 Αρχίζει η δεύτερη μεγαλύτερη απεργία του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, που θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουαρίου. Γνωστή ως απεργία των 39 ημερών, αφορά το ωράριο και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τελικά, η ΟΤΟΕ θα επιβάλλει τις απόψεις της.

 

1992 Το Ειδικό Δικαστήριο εκδίδει την ετυμηγορία του για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώνεται με ψήφους 7-6, ενώ καταδικάζονται ο Δημήτρης Τσοβόλας σε φυλάκιση 2,5 ετών και ο Γιώργος Πέτσος σε φυλάκιση 12 μηνών.

2014 Το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδικάζει τον… Γέροντα Παστίτσιο, κατά κόσμον Φίλιππο Λοΐζο, σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή, για εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση και συγκεκριμένα του μοναχού Παΐσιου.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Κορονοϊός στην Αργολίδα: 22 νέα κρούσματα σήμερα

Μετά την ανακοίνωση – σοκ για τα 4.340 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει και την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων. Μια ανακοίνωση που δείχνει πως… σχεδόν όλη η Ελλάδα είναι κατακόκκινη! Ενδεικτικό είναι πως μόνο η Αττική καταγράφει 2.097 (!) νέες; μολύνσεις, με την Θεσσαλονίκη να έχει 535 νέα κρούσματα. Στην […]

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: Τί αναφέρει για τον εορτασμό του Πάσχα

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τον θεολογικό προβληματισμό των μελών της Ενώσεώς μας, για το θέμα της μετακίνησης της ημέρας και της ώρας του εορτασμού της Αναστάσεως, από την Κυριακή (ώρα 00.00), στο Σάββατο (ώρα 21.00 – κατά τρεις ώρες ενωρίτερα). Με την ανακοίνωση των θέσεών μας, δεν επιδιώκουμε να επιρρίψουμε ευθύνες σε κανέναν, αλλά, […]