20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα, 17 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

497 π.Χ.Τα πρώτα Σατουρνάλια γιορτάζονται στη Ρώμη.

1865 Κάνει πρεμιέρα η «Ημιτελής Συμφωνία» του Σούμπερτ.

1903 Στις 10:35 π.μ. στη Βόρειο Καρολίνα πραγματοποιείται από τους αδελφούς Όρβιλ και Γουίλμπορ Ράιτ η πρώτη πτήση παγκοσμίως με μηχανοκίνητο αεροπλάνο. Η πτήση τους διαρκεί 1 λεπτό, καλύπτοντας 850 πόδια. (Ημέρα της Αμερικανικής Αεροπορίας)

1915 Οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο, στην προσπάθειά τους να πείσουν την κυβέρνηση των Αθηνών να πάρει μέρος στον πόλεμο στο πλευρό τους. (Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος)

1967 Ιδρύεται η Πανελλήνια Αντιδικτατορική Οργάνωση Σπουδαστών «Ρήγας Φεραίος», μετέπειτα ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, η νεολαιίστικη οργάνωση του ΚΚΕ (εσ.).

1973 Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρία, για πρώτη φορά, δεν συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο με τις ψυχικές ασθένειες την ομοφυλοφιλία.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Ο Μανώλης Χιώτης γεννήθηκε σαν σήμερα

Μανώλης Χιώτης: Λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, που εισήγαγε την τέταρτη -διπλή- χορδή στο μπουζούκι. Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1920 στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά του από το Ναύπλιο. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων πήρε μαθήματα κιθάρας, μπουζουκιού και ούτι από τον διάσημο μουσικοδιδάσκαλο της εποχής Γεώργιο Λώλο. Το 1935 […]

Η συνέλευση των γονέων στο 3ο Δημοτικό Άργους για την κεραία της κινητής τηλεφωνίας, παρουσία του Δημήτρη Καμπόσου

Ούτε σήμερα οι γονείς δεν επέτρεψαν στα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους να μπουν στις τάξεις, συνεχίζοντας να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στην λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας πλησίον του σχολείου Νωρίτερα έγινε νέα συγκέντρωση γονέων παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου και των αντιδημάρχων Χ. Πετσέλη και Ν.Γκαβούνου ενώ έχει ανατεθεί σε δικηγόρο να […]