19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα, 18 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

532 Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός καταστέλλει τη Στάση του Νίκα.

1823 Το Ναύπλιο ορίζεται ως έδρα της κυβέρνησης των επαναστατημένων Ελλήνων.

1919 Αρχίζει στο Παρίσι η Διάσκεψη Ειρήνης των Βερσαλλιών, που θέτει και επισήμως τέλος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Σμύρνη, με την περιφέρεια του Αϊδινίου, παραχωρείται στην Ελλάδα.

1923 Καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που θα ισχύσει από τις 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, η 16η Φεβρουαρίου θα είναι 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.

1953 Η Ελένη Σκούρα γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που διαβαίνει το κατώφλι της Βουλής.

1996 Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία και την προεδρία του κινήματος. Λαμβάνει 86 ψήφους, έναντι 75 υπέρ του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 33 ετών ο Φουρκάν Νατζί Τοπ, ο ανταποκριτής του πρακτορείου Anadolu στην Αθήνα

Πέθανε σε ηλικία μόλις 33 ετών νικημένος από τον καρκίνο ο Τούρκος δημοσιογράφος Φουρκάν Νατζί Τοπ, ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στην Αθήνα. Ο Φουρκάν Νατζί Τοπ ξεκίνησε την καριέρα του στο Anadolu το 2013, αρχικά ως ρεπόρτερ για ενεργειακά θέματα, προτού μεταπηδήσει στο γραφείο του πρακτορείου στην Αθήνα ως επικεφαλής του, το 2016. Τα […]

Ο Μάνο Ελευθερίου “παρουσιάζεται” στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Πρόπερσι το καλοκαίρι ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου (1938-2018), έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του πολύτιμο έργο για τον πολιτισμό μας. Ποίηση, πεζογραφία αλλά και πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή και θα συνεχίσουν να μας “αγγίζουν” για πολύ καιρό ακόμη. Τα τελευταία χρόνια ο συνθέτης Άρης Βλάχος […]