18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1882 Ο Τόμας Έντισον στολίζει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπιόνια.

1927 Στην Ελλάδα, οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, ζητώντας την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού για τις γιορτές των Χριστουγέννων (Δώρο Χριστουγέννων).

1953 Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος συναντάται με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Ίντεν, στη βρετανική πρεσβεία της Αθήνας για το Κυπριακό. Υπάρχει διάσταση απόψεων, ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση του τελευταίου ότι για τη βρετανική κυβέρνηση «δεν υφίσταται Κυπριακό ζήτημα, ούτε εις το παρόν, ούτε εις το μέλλον».

1963 Το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο «Λακωνία», συμφερόντων Γουλανδρή, πιάνει φωτιά και βυθίζεται δύο ημέρες αργότερα στα ανοιχτά των νησιών Μαδέρα στον Ατλαντικό, προκαλώντας το θάνατο 128 ατόμων.

1989 Έπειτα από μία εβδομάδα αιματηρών διαδηλώσεων, ο Ίον Ιλιέσκου αναλαμβάνει την Προεδρία της Ρουμανίας, θέτοντας τέλος στο κομμουνιστικό καθεστώς του Νικολάε Τσαουσέσκου.

2013 Ξεπερνά τα 300 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάζεται και καταναλώνεται στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το μεσημέρι. Θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το μεσημέρι. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία και κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι […]

Δύσκολες ώρες για τη Μαίρη Χρονοπούλου – Γιατί εισήχθη στο νοσοκομείο!

Ώρες αγωνίας για την Μαίρη Χρονοπούλου καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σάσας Σταμάτη στην εφημερίδα ON time, εισήχθη εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται στο καρδιολογικό τμήμα από τη Δευτέρα. Όπως αναφέρουν άνθρωποι που είναι κοντά στην ηθοποιό, το οξυγόνο της ήταν πολύ χαμηλό και είχε πρόβλημα στον πνεύμονα. Το θετικό είναι ότι […]