19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 23 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

962 Ο βυζαντινός στρατηγός και μετέπειτα αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς συντρίβει τους Άραβες στο Χαλέπι της Συρίας.

1909 Στην εφημερίδα «Εργάτης» του Βόλου αρχίζει να δημοσιεύεται σε συνέχειες το Κομουνιστικό Μανιφέστο των Μαρξ και Ένγκελς, σε μετάφραση του διαπρεπούς λογίου Κώστα Χατζόπουλου.

1924 Η κυβέρνηση του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου συνάπτει σύμβαση με την αμερικανική εταιρία ΟΥΛΕΝ για την ύδρευση της Αθήνας.

1933 Στη Γερμανία, σε θάνατο καταδικάζεται ο ολλανδός αναρχοκομμουνιστής Μαρίνους Βαν Ντε Λούμπε, που είχε κατηγορηθεί για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ (Βουλή).

APOLLO CREW, (L-R) FRANK BORMAN, WILLIAM ANDERS, AND JAMES LOVELL POSE IN FRONT OF APOLLO SIMULATOR DURING TRAINING.

1968 Οι αστροναύτες Μπόρμαν, Λόβελ και Άντερς του διαστημοπλοίου «Apollo 8» γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που μπαίνουν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

1975 Αρχίζει τη δράση της η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Δολοφονεί στο Ψυχικό τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Νεκρή εντοπίστηκε 40χρονη γυναίκα σε αρδευτικό κανάλι

Νεκρή εντοπίστηκε 40χρονη γυναίκα σε αρδευτικό κανάλι του δήμου Αλεξάνδρειας το απόγευμα της Τρίτης (14/6). Το τραγικό συμβάν έγινε στον συνοικισμό Ραψομανίκης του δήμου Αλεξάνδρειας. Στο σημείο έσπευσαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αλεξάνδρειας και Βέροιας, η αστυνομία της Αλεξάνδρειας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άντρες της ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας alexandreia-gidas.gr, ο θάνατος της γυναίκας […]

Δήμος Τριφυλίας: Εκδήλωση μνήμης για τον Τέλλο Άγρα

Τη μνήμη του Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχου Σαράντη Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) τιμά ο Δήμος Τριφυλίας με εκδηλώσεις που θα γίνουν την Κυριακή το απόγευμα στους Γαργαλιάνους. Πιο συγκεκριμένα στις 8.15 μ.μ. θα γίνει παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλης, της Φιλαρμονικής, των χορευτικών τμημάτων του Μορφωτικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στο χώρο του ανδριάντα […]