20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά του ιατρού στην Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας (pics)

Φωτογραφίες από την υποδοχή των χαριτοβρύτων ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού και θαυματουργού στο προσκύνημα των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Παναιτωλίου Αιτωλοακαρνανίας τη Δευτέρα 30/9/2019 και από την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας για τον παπα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στο συνεδριακό κέντρο του προσκυνήματος.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και το υποδέχθηκε, επικεφαλής του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ησυχαστηρίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τον άγιο Αργολίδος για την μεταφορά του ιερού λειψάνου και τον κόπο που κατέβαλε, ενώ ο άγιος Αργολίδος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την πρόσκληση και επικαλέστηκε τη χάρη και την ευλογία του θαυματουργού Αγίου Λουκά σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που θα επισκεφθούν το Ιερό Ησυχαστήριο για να προσκυνήσουν τα τίμια και χαριτόβρυτα λείψανά του.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ησυχαστηρίου, έλαβε χώρα εκδήλωση-ομιλία για τον Άγιο Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μίλησε από καρδιάς για τον Γέροντα και μετέφερε συγκινητικά και διδακτικά περιστατικά από τη ζωή και τη διδασκαλία του.

Χθες τελέστηκε  ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ενώ σήμερα στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Παναιτώλιο μέχρι την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. Το Ιερό Ησυχαστήριο όλες αυτές τις ημέρες θα παραμένει ανοιχτό από τις 07:00’ το πρωί μέχρι τις 09:00’ το βράδυ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

07:00’ Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

18:00’ Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου.

20:30’ Απόδειπνο.

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

07:00’ Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

18:00’ Εσπερινός – Παράκλησις του Αγίου Λουκά.

20:30’ Απόδειπνο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

07:00’ Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

17:30’ Εσπερινός – Παράκλησις του Αγίου Λουκά.

20:30’ Απόδειπνο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

07:00’ Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

18:00’ Εσπερινός.

20:30’ Απόδειπνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

07:00’ Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

18:00’ Εσπερινός

18:30’ Ομιλία από τον αξιότιμο κ. Παντελεήμονα Λεονάρδο, Ιατρό – Θεολόγο, με θέμα: «Ταχύς εις αντίληψιν».

20:30’ Απόδειπνο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

07:00’ Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

10:30’ Αναχώρηση Ιερού Λειψάνου.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Γιάννης Μπούνος: Ένα πολιτικό κεφάλαιο για την Αργολίδα

Έχω πει κατ’ επανάληψη πως ο Γιάννης Μπούνος αποτελεί  πολιτικό κεφάλαιο για την Ν.Δ. και για τον τόπο μας. Την πορεία του την παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια και πραγματικά είναι εντυπωσιακή. Ένας νέος άνδρας με πολιτικό υπόβαθρο, άριστη επιστημονική κατάρτιση και απόλυτα επιτυχημένος στον επαγγελματικό τομέα. Άνθρωπος που ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα για σχόλια. […]

Θεία λειτουργία στην Αγία Τριάδα (στο Μέρμπακα)

Σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, εορτή του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας (Μέρμπακα) τελέστηκε με την ευλογία του μητροπολίτη Αργολίδας, ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Ζηνουπόλεως Ιακώβου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Μητροσύλης ευχαρίστησε τον […]