19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα κάστρα της Αργολίδας και της Πελοποννήσου

Μια ομάδα 36 μελετητών κάστρων από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα περιηγηθούν από τις 18 έως τις 27 Μαΐου τα βυζαντινά, βενετικά, τουρκικά, μεσαιωνικά και άλλα κάστρα της Πελοποννήσου, καθώς επίσης οχυρωματικά έργα και επιλεγμένες κλασσικές αρχαιότητες της ευρύτερης περιοχής (Ακροκόρινθος, αρχαία Ολυμπία, αρχαία Μεσσήνη, Τίρυνθα, Μυκήνες κ.ά.).

Η δεκαήμερη περιήγηση διοργανώνεται -για λογαριασμό της Ομάδας Μελέτης Κάστρων (Fortress Study Group-FSG) της Μ. Βρετανίας που ξεκίνησε τη δράση της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης- από τη βρετανική tour-operating εταιρεία Eternal Greece Ltd, με επικεφαλής τον Ελληνο-βρετανό Έρικ Κάουκι, που έχει εξειδίκευση στο σχεδιασμό περιηγήσεων αρχαιολογικού, μυθολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος στην Πελοπόννησο καθ’ όλη τη διάρκεια τού έτους.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού και ως καλωσόρισμα, θα διοργανωθεί εκδήλωση στο Ναύπλιο, στις 18 Μαΐου, προκειμένου να απονεμηθεί από την FSG μια τιμητική πλακέτα για την εξαίρετη δουλειά που έχει γίνει από ελληνικής πλευράς σχετικά με το κάστρο του Παλαμηδίου, που αποτελεί υπόδειγμα καλής συντήρησης. Στην εκδήλωση στο Βουλευτικό (15:00-17:00) θα παρευρεθούν εκπρόσωποι και ομιλητές τοπικών φορέων και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος.

Περισσότερα Άρθρα

Δολοφονία Μακρή: Ένταση στη δίκη – Ξέσπασε σε λυγμούς η Βικτώρια Καρύδα

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν κατά την έναρξη της διαδικασίας της δίκης για την δολοφονία του συζύγου της Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα, η Βικτώρια Καρύδα, βλέποντας τους δυο Βούλγαρους κατηγορούμενους να γελούν συνεχώς με φιλικά τους πρόσωπα. «Ήθελα να ήξερα τι σας δίνει τόση χαρά» είπε απευθυνόμενη προς τους κατηγορούμενους πριν την έναρξη […]

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών που παλεύουν για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο

Την Παρασκευή 8 Μάρτη, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στη Βουλή, οι φοιτητές όλης της χώρας κλιμακώνουν την αγωνιστική δράση τους, που ξετυλίγεται εδώ και 8 βδομάδες, ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση των πτυχίων τους και την υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί […]