16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα παιδιά σώζουν ζωές: Δωρεάν εκπαίδευση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόννηση

Η ΚΕΔΑΜ, το Δ.ΙΕΚ Άργους με πιστοποιημένους εκπαιδευτές ανανήπτες της ειδικότητας «Διασώστης – πλήρωμα Ασθενοφόρου», οι Α/βάθμια και Β/βάθμια Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Άργους – Μυκηνών και οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών και Γυμνασίων του Άργους, υποδέχονται για πρώτη φορά τον ανθρωπιστικό – μη κερδοσκοπικό οργανισμό KIDS SAVE LIVES – «τα παιδιά σώζουν ζωές» και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας με σκοπό την εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόννηση.

Η εκπαίδευση είναι δωρεάν και υλοποιείται στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», το Σάββατο, 30/11/2019 και ώρες 10:00΄έως 14:00’ . Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές 5ης, 6ης Δημοτικού και 1ης Γυμνασίου. Για τη συμμετοχή των παιδιών, οι γονείς απευθύνονται στους/στις διευθυντές/ντριες των Δημοτικών και Γυμνασίων του Άργους και στους/στις αντίστοιχους/ες προέδρους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απευθείας στο Δ.ΙΕΚ Άργους ή στους/στις διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων που υπηρετούν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εκπαίδευση έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα υποστήριξης ζωής, τη διάδοση του εθελοντισμού και τη δημιουργία κοινότητας εκπαιδευμένων ανανηπτών στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 

                                                                                    Με  εκτίμηση

                                                                      Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ

                                                                              Πέτρος Διολίτσης

Περισσότερα Άρθρα

«Πράσινες Αποστολές – Green Missions» -Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά & Κερδίζουμε δώρα! Μπες στον διασκεδαστικό κόσμο της ανακύκλωσης!

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές – Green Missions». Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα. Κάθε […]

«Χρυσές δουλειές» για επιτήδειους στην Ερμιονίδα

Ένας 31χροννος και ένας 47χρονος αποτελούσαν την σπείρα που ρήμαζε σπίτια και περιουσίες στην Ερμιονίδα σκορπίζοντας φόβο και δημιουργώντας ανασφάλεια. Οι αρχές, με συντονισμένες ενέργειες και αξιοποίηση πληροφοριών κατόρθωσαν να βάλουν χειροπέδες στους δυο άντρες και να επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή. Οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 21 Νοεμβρίου έως και 7 […]