20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 25 Αυγούστου

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου συνέβησαν τα εξής:

1898 700 Έλληνες και 17 Άγγλοι σφαγιάζονται στο Ηράκλειο της Κρήτης από τους Τούρκους. Η σημερινή κεντρική οδός 25ης Αυγούστου στην πόλη ονομάστηκε έτσι από αυτό το γεγονός.

1900 Πεθαίνει ο Φρίντριχ Νίτσε, Γερμανός φιλόσοφος.

1920 Πολωνο-Σοβιετικός Πόλεμος: Η μάχη της Βαρσοβίας, η οποία ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου, λήγει με ήττα του Κόκκινου Στρατού.

1920 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανακηρύσσεται από τη Βουλή άξιος ευεργέτης και σωτήρας για την «Ελλάδα των Δύο Ηπείρων και των Πέντε Θαλασσών».

1940 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει για πρώτη φορά το Βερολίνο.

1944 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθερώνουν το Παρίσι.

1949 Στις 5:30 το πρωί ο Εθνικός Στρατός εξαπολύει την τελική επίθεσή του στον Γράμμο εναντίον των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού (ΔΣΕ).

1988 Πεθαίνει ο Κώστας Ταχτσής, Έλληνας ποιητής και συγγραφέας («Το Τρίτο Στεφάνι»).

1991 Η Λευκορωσία αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Eνωση.

1991 Αρχίζει η μάχη του Βούκοβαρ, μία πολιορκία 87 ημερών της πόλης από τον Γιουγκοσλαβικό Λαϊκό Στρατό (JNA), που υποστηρίχθηκε από διάφορες σερβικές παραστρατιωτικές δυνάμεις, από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 1991, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κροατίας.

2004 Η Φανή Χαλκιά κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα μετ’ εμποδίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

2012 Το διαστημικό σκάφος Βόγιατζερ 1 γίνεται το πρώτο τεχνητό αντικείμενο που εισέρχεται στον διαστρικό χώρο.

Περισσότερα Άρθρα

Ο ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» εύχεται Ευτυχισμένη Χρονιά σε όλους!

Μια νέα χρονιά ανέτειλε και ευχή όλων μας είναι να μας προσφέρει όμορφες στιγμές, υγεία και κυρίως την ελπίδα να ονειρευόμαστε και να προσδοκούμε το καλύτερο! Ο ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ύπαρξης, 30 χρόνια προσπαθειών, ενημέρωσης και αλληλοβοήθειας. Γι΄ αυτό το λόγο κυκλοφόρησε για το 2023 το επετειακό του ημερολόγιο, φόρο τιμής […]

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Δευτέρα 31 Μαΐου με τους διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών των  Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας. Στην εν λόγω σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι από την Περιφέρεια σε όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ των 5 Π.Ε., οι οποίοι -όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης- είναι ιδιαίτερα […]