20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 29 Αυγούστου

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου συνέβησαν τα εξής:

1885 Ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ πατεντάρει την πρώτη μοτοσικλέτα.

1912 Η Ελληνική Αεροπορία θρηνεί τον πρώτο νεκρό, τον Αλέξανδρο Καραμανλάκη, το αεροπλάνο του οποίου συντρίβεται στον Κορινθιακό κόλπο.

1921 Γεννιέται η σπουδαία λαϊκή φωνή με ενεργή δράση στην Εθνική Αντίσταση, Σωτηρία Μπέλλου.

1931 Γεννιέται ο Στέλιος Καζαντζίδης, Ελληνας λαϊκός τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης.

1944 Πεθαίνει ο Αττίκ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Κλέωνος Τριανταφύλλου, «τροβαδούρος» της Αθήνας.

1949 Λήγει ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα. Το Βίτσι «πέφτει» στις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού από τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού που το υπερασπίζονται.

1962 Εγκαινιάζεται η νέα μεγάλη οδική αρτηρία της χώρας, η εθνική Αθηνών – Λαμίας, από τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

1966 Οι Beatles δίνουν τη τελευταία τους συναυλία στο Κάντλστικ Παρκ στην Καλιφόρνια.

2004 Λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

Περισσότερα Άρθρα

Δωρεάν wifi από το δήμο Άργους Μυκηνών

Την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου έργου «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» σε 16 προεγκεκριμένα σημεία αποφάσισε το ΔΣ του δήμου Άργους Μυκηνών για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Το σχέδιο του σχετικού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Άργους-Μυκηνών, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», και […]

Αποφάσεις για τον Ισθμό της Κορίνθου

Αποφάσεις για τον Ισθμό της Κορίνθου Σύσκεψη για όλα τα θέματα που αφορούν τα έργα που πρέπει να γίνουν στο κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας που διαχειρίζεται τον Ισθμό της Κορίνθου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και οι εκπρόσωποι του λεγόμενου “Υπερταμείου”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας […]