18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 1 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 1 Σεπτεμβρίου συνέβησαν τα εξής:

1902 Κάνει πρεμιέρα στους γαλλικούς κινηματογράφους η ταινία του Ζορζ Μελιές «Ταξίδι στη Σελήνη», που θεωρείται η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

1911 Με ενθουσιασμό και συγκίνηση υποδέχεται ο ελληνικός λαός το θωρηκτό «Αβέρωφ», που καταπλέει στα φαληρικά νερά.

1939 Η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία. Αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

1959 Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφασίζει την καθιέρωση της Α’ Εθνικής Κατηγορίας, εναρμονίζοντας τα ελληνικά δεδομένα με τα ευρωπαϊκά. Στη νέα διοργάνωση (1959-1960) θα συμμετέχουν 18 ομάδες, με την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη να έχουν από τέσσερις εκπροσώπους, ενώ οι υπόλοιπες έξι θα προέρχονται από την επαρχία.

2013 Πεθαίνει η Αννα Χρυσάφη, Ελληνίδα ερμηνεύτρια του κλασικού λαϊκού τραγουδιού.

2016 Τη δημιουργία Γραφείου Πρωθυπουργού στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Περισσότερα Άρθρα

Πέθανε ο Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ. Η είδηση του θανάτου του Κυριάκου Φιλίππου σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, στους εργαζομένους, τους συνεργάτες του και σε όσους τον γνώριζαν. Η ανακοίνωση της εταιρείας «Εχθές έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου. Ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε τη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και έφερε το όνομα της […]

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: Ξετυλίγεται το κυβερνητικό σχέδιο για την Καραθώνα…

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Πουλά ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ….. Δυστυχώς, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ξετυλίγεται το κυβερνητικό σχέδιο των εκποιήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων εις βάρος του ελληνικού λαού. Για τους πολίτες της Αργολίδας η δυσάρεστη έκπληξη έχει όνομα: η Καραθώνα, η εμβληματική παραλία, που είναι […]