19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου συνέβησαν τα εξής:

480 π.X.: Ο Στρατηγός του Ξέρξη Μαρδόνιος καταλαμβάνει την Αθήνα, την οποία βρίσκει έρημη κατοίκων και πυρπολεί την Ακρόπολη και την πόλη.

1943 Αρχίζουν οι σφαγές των ανδρών της ιταλικής Μεραρχίας Aκουι, που παραδόθηκαν στις γερμανικές Αρχές της Κεφαλλονιάς μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας. Συνολικά, θα χάσουν τη ζωή τους 5.000 στρατιωτικοί.

1949 Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγγέλλει την υποτίμηση της δραχμής. Καθώς η χώρα εξέρχεται από μια καταστροφική δεκαετία (Κατοχή, Εμφύλιος Πόλεμος), το ελληνικό νόμισμα υποτιμάται ως προς το δολάριο κατά 33,3% και ως προς τη στερλίνα κατά 24,8%.

1964 Ο εισαγγελέας Στυλιανός Μπούτης ζητεί την προφυλάκιση ανώτατων στελεχών της Χωροφυλακής, με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας, της άμεσης συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη.

1973 Η Παναχαϊκή επικρατεί 2-1 της αυστριακής Γκράτσερ για την α’ φάση του Κυπέλλου UEFA. Είναι η πρώτη συμμετοχή επαρχιακής ομάδας σε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση.

2010 «Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας “πώς τα φάγατε τα λεφτά;”, που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στο πλαίσιο μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής», υποστηρίζει από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Περισσότερα Άρθρα

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα το 2023: Αναλυτικά η διαδικασία με κωδικούς taxis

Αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για την εκπνοή της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2023. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το ποσό που θα πληρώσουν για την επόμενη χρονιά, μπαίνοντας με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet στο myCar της ΑΑΔΕ. Ωστόσο, οι οδηγοί μπορούν να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία και […]

Ανδριανός: Εντός του Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα στα Κέντρα Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού

Σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης του Βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανού με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ότι εντός του Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα στα Κέντρα Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμβολιαζομένων πολιτών και την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.