19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν Σαν σήμερα

Σαν σήμερα, 21 Φεβρουαρίου συνέβησαν τα εξής:

1821 Σημειώνεται η πρώτη ένοπλη σύγκρουση Ελλήνων υπό τον Βασίλειο Καραβιά και Τούρκων στο Γαλάτσι της Μολδοβλαχίας, δύο μέρες πριν από την έναρξη της Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.

1848 Οι Μαρξ και Ένγκελς δημοσιεύουν το Κομουνιστικό Μανιφέστο, τη Βίβλο του Κομουνισμού.

1913 Έπειτα από διαπραγματεύσεις αντιπροσώπων του Εσάτ Πασά και του Ελληνικού Στρατηγείου Ηπείρου, υπογράφεται συμφωνία, με την οποία παραδίδονται άνευ όρων στον Ελληνικό Στρατό 1.000 τούρκοι αξιωματικοί, 32.000 άνδρες και 108 πυροβόλα. Έτσι, ο Ελληνικός Στρατός, με επικεφαλής τον Αρχιστράτηγο Διάδοχο Κωνσταντίνο, εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων.

1915 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτείται από πρωθυπουργός, κατόπιν διαφωνίας του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σηματοδοτώντας την αρχή του εθνικού διχασμού.

1958 Ο Άγγλος εικαστικός Τζέραλντ Χόρτομ σχεδιάζει το γνωστό σήμα της ειρήνης με το διχαλωτό σχήμα.

1973 Ισραηλινά μαχητικά καταρρίπτουν ένα πολιτικό αεροπλάνο των Λιβυκών αερογραμμών πάνω από το Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 108 από τους 113 επιβαίνοντες.

Περισσότερα Άρθρα

Διάλεξη στο Ναύπλιο του Καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Γ. Πρεβελάκη

Ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος), Πανεπιστήμιο Harvard μας προσκαλεί στη διάλεξη του Γεώργιου – Στυλιανού Πρεβελάκη, Καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και Διευθυντή του περιοδικού Anatoli (CNRS Editions) με θέμα «Ήπειρος ή Αρχιπέλαγος; Μια γεωγραφική προσέγγιση της σχέσης Ελλάδας και Ευρώπης» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, και ώρα 19:00 […]

Οι αστυνομικοί της Αργολίδας ευχαριστούν τον Δημήτρη Κωστούρο

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟ Δημήτριο ο οποίος στέκεται πάντα αρωγός στις δραστηριότητες της Ένωσής μας. Με κίνηση  άξιας συγχαρητήριων φρόντισε για την απολύμανση 30 περίπου περιπολικών τα οποία αυτές τις μέρες έχουν ριχτεί στην μάχη για την διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών και της […]