19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 3 Μαρτίου

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα

Σαν σήμερα, 3 Μαρτίου συνέβησαν τα εξής:

1847 Γεννιέται ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, Aμερικανοσκοτσέζος φυσικός, εφευρέτης του τηλεφώνου.

1861 Ο Αλέξανδρος Β΄ της Ρωσίας υπογράφει την απελευθέρωση των δουλοπάροικων.

1875 Κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι η όπερα «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ.

1875 Διεξάγεται στο Μόντρεαλ ο πρώτος οργανωμένος αγώνας χόκεϊ επί πάγου σε κλειστό χώρο.

1957 Ηρωικός θάνατος του Γρηγορίου Αυξεντίου, ο οποίος, αρνούμενος μέχρι τέλους να παραδοθεί στους Αγγλους, πολέμησε επί ώρες μόνος και νίκησε ηθικά κατά της ισχυρής αγγλικής δύναμης.

1966 Ανακοινώνεται η απέλαση από την Τουρκία και του τελευταίου Ελληνα υπηκόου, κατοίκου Κωνσταντινούπολης, εξαιρουμένων των περίπου 1.500 που παραμένουν για διαφόρους λόγους, αλλά ως αλλοδαποί.

1993 Πεθαίνει ο Αλμπερτ Σέιμπιν, Αμερικανός ιατρικός ερευνητής. Ανακάλυψε ένα εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας (βατσίνα), φθηνότερο κι εξίσου αποτελεσματικό με αυτό του πρωτοπόρου Τζόνας Σαλκ.

2002 Ελλάδα: Σταματάει η χρήση της δραχμής μετά από μια περίοδο 2 μηνών από την ημέρα που ξεκίνησε η χρήση του ευρώ.

Περισσότερα Άρθρα

Αναπλιώτικες αποκριάτικες θύμησες

Οι αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις, η αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου θα μας μεταφέρουν στην δεκαετία του `60 όταν τα Αναπλιώτικα γλέντια χάριζαν την δική τους νότα στην Αποκριά. Εικόνες της παλιάς αποκριάς θα αναβιώσουν από την χορευτική ομάδα «φίλων του ΠΛΙ» την Τσικνοπέμπτη στις 7μμ στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Αφετηρία και πάλι η Πρόνοια. Ο όμιλος […]

Πέθανε ο Πέτρος Ζαρκάδης

Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 81 ετών ο ηθοποιός Πέτρος Ζαρκάδης. Γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1940 στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Ως μέλος του Σ.Ε.Η. ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Σ.Ε.Η. Την περίοδο 1986-1990 έζησε στη Νέα Υόρκη, όπου συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στην παρουσίαση θεατρικών έργων. Οι […]