15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 25 Μαΐου

Σαν σήμερα στις 25 Μαΐου συνέβησαν τα εξής:

1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της βαυαροκρατίας. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας. Η ποινή τους θα μετατραπεί σε κάθειρξη και θα απελευθερωθούν μόλις ενηλικιωθεί ο Οθων, τον Μάιο του 1835.

1932: Κάνει το ντεμπούτο του το διάσημο καρτούν της Ντίσνεϊ, Ντίπι Ντογκ, γνωστότερο ως Γκούφι.

1935: Ο θρυλικός σπρίντερ και άλτης Τζέσε Οουενς σπάει έξι παγκόσμια ρεκόρ σε μία ώρα. Μεταξύ άλλων, γίνεται ο πρώτος άλτης που περνά τα 8 μέτρα στο άλμα εις μήκος, με επίδοση 8,13.

1973: Το αντιτορπιλικό «Βέλος», με κυβερνήτη τον Νίκο Παππά, αποχωρεί από νατοϊκή άσκηση. Ο κυβερνήτης, 6 αξιωματικοί και 25 υπαξιωματικοί ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ιταλία. Η κίνηση αυτή («Κίνημα του Ναυτικού») αποτελεί πλήγμα για τη χούντα, καθώς διεθνοποιεί το ελληνικό πρόβλημα.

1977: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία «Ο πόλεμος των άστρων» του Τζορτζ Λούκας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ενισχύσεις και από την Αργολίδα σε μεγάλη πυρκαγιά στη Λακωνία

Ενισχύσεις και από την Αργολίδα σε μεγάλη πυρκαγιά στη Λακωνία Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από τι 6.30 περίπου το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των οικισμών Νύμφι και Κοκκάλα Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ενίσχυσαν την ένταση της πυρκαγιάς, η οποία πιθανολογείται ότι εκδηλώθηκε εξαιτίας κεραυνού. […]

Το «τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Πουλόπουλο

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Πουλόπουλο λένε αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στο κοιμητήριο της Κηφισιάς. Ο ίδιος ήταν άλλωστε δημότης Εκάλης και κάτοικος Νέας Κηφισιάς τα τελευταία χρόνια. Η σύζυγός του, Μπέτυ Πουλοπούλου και η κόρη του Άντα βρέθηκαν από νωρίς στο κοιμητήριο προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν και να δεχθούν τα συλληπητήρια […]