12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 5 Ιουνίου

Σαν σήμερα 5 Ιουνίου συνέβησαν τα εξής:

1825: Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος δολοφονείται μέσα στην Ακρόπολη των Αθηνών από το άλλοτε πρωτοπαλίκαρό του Γκούρα.

1898: Γεννιέται ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Ισπανός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας.

1934: Επεισόδιο σημειώνεται στην ελληνική Βουλή, όταν μετά από λογομαχία μεταξύ του Γεώργιου Κονδύλη και του Αλέξανδρου Παπαναστασίου βουλευτής – φίλος του Κονδύλη πετά κάθισμα κατά του Παπαναστασίου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

1947: Αναγγέλλεται το σχέδιο Μάρσαλ, που θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας μας μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

1961: Το τρίποντο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της American Basketball League και περιλαμβάνει όλα τα σουτ που εκτελούνται από απόσταση μεγαλύτερη των 22 ποδιών (6,71 μ.) από το καλάθι.

1967: Αρχίζει ο περιβόητος Πόλεμος των Εξι Ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ από τη μία πλευρά, την Αίγυπτο, τη Συρία και την Ιορδανία από την άλλη.

1972: H Ελλάδα και η Κίνα συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις.

Περισσότερα Άρθρα

Πυροσβέστες: Oι αφανείς ήρωες των πυρκαγιών

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν αυτές τις ημέρες εικόνες και βίντεο από την ηρωική προσπάθεια τόσο των πυροσβεστών όσο και των εθελοντών δασοπυροσβεστών που, αποκαμωμένοι από την τιτάνια προσπάθειά που κάνουν για να τιθασεύουν τα μέτωπα της φωτιάς, ξαποσταίνουν όπου βρουν, έστω και για λίγο.     ΠΗΓΗ

Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή για την συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας

Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΚ που πραγματοποιήθηκε στις 11/1/2023, εκφράσθηκε έντονος προβληματισμός για την συνεχιζόμενη τάση μείωσης των τιμών παραγωγού αγελαδινού γάλακτος ενώ αντίθετα συνεχίζεται η αύξηση της τιμής που αυτό διατίθεται στο «ράφι» των Σούπερ Μάρκετ. Η ίδια μείωση της τιμής παραγωγού αρχίζει να διαφαίνεται και στο αιγοπρόβειο γάλα. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται […]