18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 14 Ιουνίου

Σαν σήμερα 14 Ιουνίου συνέβησαν τα εξής:

1789: Αρχίζει η παραγωγή ουίσκι από τον κληρικό Ελάια Κρέγκ στην επαρχία Μπέρμπον του Κεντάκι, από την οποία έλαβε και το όνομά της η διάσημη ποικιλία ουίσκι.

1800: Υπό την ηγεσία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο Γαλλικός Στρατός νικά την Αυστρία στη Μάχη του Μαρένγκο και επανακτά την Ιταλία.

1900: Η Χαβάη προσαρτάται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

1907: Στη Νορβηγία δίνεται το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1928: Συνολικά 728 πολιτικοί κρατούμενοι από την Πολωνία έχουν την αμφίβολη τιμή να είναι οι πρώτοι που εγκαθίστανται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

1940: Η Σοβιετική Ένωση στέλνει στη Λιθουανία τελεσίγραφο που ουσιαστικά εξαναγκάζει τη δεύτερη σε απώλεια της ανεξαρτησίας της και οδηγεί στην προσάρτησή της στην ΕΣΣΔ.

1947: Εντοπίζονται τα συντρίμμια σκάφους σε φάρμα στην περιοχή Ρόσγουελ των ΗΠΑ, γεγονός που οδήγησε στη διάσημη θεωρία συνομωσίας περί ύπαρξης εξωγήινου σκάφους (και απόκρυψής του από την αμερικανική κυβέρνηση) που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.

1949: Ο Άλμπερτ ΙΙ γίνεται η πρώτη μαϊμού που ταξιδεύει στο διάστημα. Δυστυχώς απεβίωσε κατά τη διάρκεια της πτήσης λόγω ασφυξίας.

1966: Το Βατικανό ανακοινώνει την κατάργηση του Index Librorum Prohibitorum, στο οποίο εγγράφονταν από το 1557 βιβλία που η Καθολική Εκκλησία έκρινε «βλάσφημα».

1982: Λήγει επίσημα ο Πόλεμος των Φόκλαντς με την παράδοση των δυνάμεων της Αργεντινής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

1987: Η Εθνική Ελλάδος κατακτά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης κερδίζοντας στον τελικό τη Σοβιετική Ένωση με 103-101

2017: Η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου 2017 σε πολυκατοικία 24 ορόφων και ύψους 67 μέτρων, η οποία στέγαζε διαμερίσματα κατοικιών στο Βόρειο Κένσινγκτον του δυτικού Λονδίνου. Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι 74 άνθρωποι αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί, ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι θεωρούνται επισήμως νεκροί, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται στους 79.

Περισσότερα Άρθρα

Μαρτυρία – σοκ «καίει» τον πασίγνωστο σκηνοθέτη – «Έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ σε ανήλικους»

Ένας νεαρός κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ενώπιον του εισαγγελέα σχετικά με το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης πασίγνωστου σκηνοθέτη προς ανήλικους. Νεαρός άνδρας φέρεται να κατέθεσε ως μάρτυρας χθες το βράδυ στον εισαγγελέα, επιβεβαιώνοντας πολλές από τις καταγγελίες του 25χρονου, ο οποίος χθες κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για την αποπλάνηση […]

Τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, τον Εμίρη του Κατάρ και τον Πρόεδρο της Ρουμανίας

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών είχε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Denys Shmyhal, τον Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani και τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Klaus Werner Iohannis. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά τους τρεις ηγέτες για την πολύτιμη αρωγή των χωρών τους προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των […]