17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 17 Ιουνίου

Σαν σήμερα 17 Ιουνίου συνέβησαν τα εξής:

1917: Η Ελλάδα εισέρχεται επισήμως στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

1920: Γεννιέται ο Φρανσουά Ζακόμπ, βραβευμένος με Νόμπελ Γάλλος βιολόγος, ο οποίος διακρίθηκε για την έρευνά του στον γενετικό έλεγχο των ενζύμων, τους γενετικούς μηχανισμούς των μικροοργανισμών (βακτηρίων και ιών) και γενικότερα στη μοριακή βιολογία.

1936: Γεννήθηκε ο Βρετανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου Κεν Λόουτς.

1946: Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το Γ’ Ψήφισμα «Περί Εκτάκτων Μέτρων», που προβλέπει την ποινή του θανάτου «κατά των επιβουλευομένων την δημοσίαν τάξιν και την ακεραιότηταν του κράτους», δηλαδή των κομμουνιστών.

1998: Θύματα άγριου ξυλοδαρμού από μέλη της Χρυσής Αυγής που είναι οπλισμένα με καδρόνια πέφτουν οι φοιτητές Δημήτρης Κουσουρής και Ηλίας Φωτιάδης και ο αδιόριστος φιλόλογος Γιάννης Καραμπατσόλης σε καφενείο απέναντι από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο Κουσουρής παθαίνει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ τα δύο άλλα θύματα κατάγματα στα χέρια.

2012:Βουλευτικές εκλογές: η Ν.Δ. με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά συγκεντρώνει 29,66% (129 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 26,89% (71), το ΠΑΣΟΚ 12,28% (33), οι ΑΝΕΛ 7,51% (20), η Χρυσή Αυγή 6,92% (18), η ΔΗΜΑΡ 6,25% (17) και το ΚΚΕ 4,50% (12).

Περισσότερα Άρθρα

Α. Πουλάς και Γ. Μουλκιώτης – Ερώτηση στη Βουλή : «Θέσπιση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού»

  Τη θέσπιση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού και όχι την ίδρυση δύο ξεχωριστών κλάδων ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Μουλκιώτης απευθυνόμενοι στους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας. Οι δύο βουλευτές στην ερώτησή τους τονίζουν ότι η υλοποίηση μίας τέτοιας απόφασης θα προκαλέσει άδικες διακρίσεις και […]

Πρόβα για Επίδαυρο… Φεστιβάλ με covid

Με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο “Μικρό Θέατρο” ανοίγει μεθαύριο 17 Ιουλίου το πρόγραμμα των παραστάσεων στην Αρχαία Επίδαυρο. Απόψε, έγινε η πρόβα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η φωτογραφία είναι από τον Δήμαρχο Επιδαύρου, Τάσο Χρόνη. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 24, 25 & 26 Ιουλίου: ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ Πέρσες του Αισχύλου  31 Ιουλίου, […]