20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 18 Ιουνίου

Σαν σήμερα 18 Ιουνίου συνέβησαν τα εξής:

1815: Η Μάχη του Βατερλώ. Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγείται ο αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης.

1904: Ο υπουργός Παιδείας, Σπυρίδων Στάης, σκοτώνει σε μονομαχία τον βουλευτή Τρικάλων Κόκο Χατζηπέτρο. Ο Χατζηπέτρος είχε εξυβρίσει τον Στάη επειδή του είχε αρνηθεί ρουσφέτι, και ο υπουργός, κατά τα ειωθότα της εποχής εκείνης, ζήτησε μονομαχία για να αποκαταστήσει την τρωθείσα τιμή του, την οποία απεδέχθη ο Χατζηπέτρος.

1932: Ιδρύεται στη Γενεύη η FIBA, η παγκόσμια ομοσπονδία του μπάσκετ. Μεταξύ των οκτώ ιδρυτικών μελών είναι και η Ελλάδα, που εκπροσωπείται από τους Συμεών Μαυροσκούφη και Γεώργιο Αμπατζίογλου.

1942: Γεννιέται ο Αγγλος τραγουδοποιός Πολ Μακάρτνεϊ.

1961: Κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Καισαρεία του Ισραήλ ανακαλύπτεται μια πλάκα με το όνομα του Πόντιου Πιλάτου, η οποία αποτελεί την πρώτη ένδειξη ύπαρξης του ιστορικού αυτού προσώπου.

Περισσότερα Άρθρα

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Ολομέλεια για τους πεσόντες αξιωματικούς στα Ίμια

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996, Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό, τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Α. Πουλάς και Γ. Μουλκιώτης – Ερώτηση στη Βουλή : «Θέσπιση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού»

  Τη θέσπιση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού και όχι την ίδρυση δύο ξεχωριστών κλάδων ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Μουλκιώτης απευθυνόμενοι στους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας. Οι δύο βουλευτές στην ερώτησή τους τονίζουν ότι η υλοποίηση μίας τέτοιας απόφασης θα προκαλέσει άδικες διακρίσεις και […]