18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου συνέβησαν τα εξής:

1774 Ο Αγγλος θεολόγος, φιλόσοφος, χημικός και πολιτικός επιστήμονας Τζόζεφ Πρίστλεϊ απομονώνει το στοιχείο του οξυγόνου από τον αέρα.

1821 Εκδίδεται στην Καλαμάτα από τον Θεόκλητο Φαρμακίδη η πρώτη ελληνική εφημερίδα, υπό τον τίτλο «Σάλπιγξ Ελληνική».

1831 Εμφύλιος σπαραγμός στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Μιαούλης καταστρέφει την ελληνική κορβέτα «Υδρα» και τη φρεγάτα «Ελλάς».

1909 Ο Κωστής Παλαμάς ολοκληρώνει το αριστούργημά του «Η φλογέρα του βασιλιά», που εκτείνεται σε περισσότερους από 4.000 καλοδουλεμένους δεκαπεντασύλλαβους στίχους.

1981 Το MTV βγαίνει στον αέρα. Το πρώτο βίντεο κλιπ που μεταδίδει είναι το «Video killed the radio star» του συγκροτήματος Buggles.

1931 Ιδρύεται η Ανώνυμος Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΑΕΤΕ), πρόδρομος του ΟΤΕ.

1972: Οι Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπέρσταϊν δημοσιεύουν στη «Washington Post» το πρώτο άρθρο, στο οποίο αποκαλύπτεται το σκάνδαλο «WaterGate», που έριξε τον Αμερικανό πρόεδρο Νίξον.

Περισσότερα Άρθρα

Η Ερμοφίλη (Φίλης) Λαζαρίδου υποψήφια με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Ονομάζομαι Ερμοφίλη (Φίλης) Λαζαρίδου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Υόρκη , Η.Π.Α. Τελείωσα το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ιατρική Σχολή. Ειδικότητα Αναισθησιολογίας έκανε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Από το 2003 έως και 2007 δούλεψα στο Metropolitan Hospital ως συνεργάτης αναισθησιολόγος για τρία χρόνια. Μετέπειτα στο ΚΑΤ ως επικουρική αναισθησιολόγος και έκανα εξειδίκευση στη Μ.ΕΘ.Από το […]

Πέθανε ο Ανάργυρος Μαρούσης

Θρήνος επικρατεί στο ΚΤΕΛ Αργολίδας μετά την είδηση του θανάτου του Ανάργυρου Μαρούση προέδρου της εταιρίας. Ο Α. Μαρούσης ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός και συνέβαλλε στον εκσυγχρονισμό των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών της Αργολίδας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.