19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Άργους 2019 – 20

Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας των αποφοίτων ακαδ. έτους 2019-20 του ετησίου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ που υλοποιείται στο Άργος, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών που όλοι μας βιώνουμε λόγω της πανδημίας Covid- 19 και των περιορισμών στα πλαίσια λήψης μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας η εκδήλωση διεξάχθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή της Επιστημονικής Υπεύθυνης του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθηγήτριας κας Κασιμάτη Αικατερίνης, το Συντονιστή του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ στο Άργος Δρ. κο Μουσταΐρα Παναγιώτη και με την παρουσία των 105 αποφοίτων.

Η Καθηγήτρια της ΑΣΠΑΙΤΕ κα Κασιμάτη, στην ομιλία της μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ‘’… μπροστά στις προκλήσεις του 21 ου αιώνα, ο κυρίαρχος στόχος της εκπαίδευσης είναι όχι μόνο η απόκτηση των χρήσιμων και απαραίτητων γνώσεων σε κάθε γνωστικό αντικείμενο αλλά κυρίως η ανάπτυξη και η καλλιέργεια γνωστικών, μεταγνωστικών, κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στους αποφοίτους να ανταποκριθούν ενεργά στις νέες προκλήσεις …’’.

Από την πλευρά του ο Συντονιστής του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ Άργους, Δρ. κος Μουσταΐρας Παναγιώτης εξήρε την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των αποφοίτων καθώς και τη σημασία του Προγράμματος Σπουδών όπου ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητα που θέτει ο νόμος για την απαραίτητη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στην αναγκαιότητα εξασφάλισης ειδικευμένου δυναμικού για την εφαρμογή του θεσμού του  προσανατολισμού και της συμβουλευτικής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή, σύντομα να επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μας να επιστρέψουμε όλοι μας στην κανονικότητα.

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα νεφελώδης / Ανώτερη θερμοκρασία σε Άργος και Ναύπλιο, 16 βαθμοί Κελσίου

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024. Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα οι οποίες όμως από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών, και στα ορεινά χιονοπτώσεων, υπάρχει για τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά από το μεσημέρι και για την Κεντρική […]

Το επίσημο τραγούδι της Επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση (vid)

Το τραγούδι «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου, επέλεξε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προκειμένου να δημιουργήσει το βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση. Μέσα από τους στίχους του παρουσιάζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία η διαχρονική πορεία του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. «Των Ελλήνων οι κοινότητες», σε ένα μεγάλο […]