17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τελεφερίκ για την Άνω Πόλη του κάστρου Μονεμβασιάς

Τοποθέτηση τελεφερίκ που θα συνδέει το χώρο έξω από την κεντρική πύλη της Κάτω Πόλης με την Άνω Πόλη, του κάστρου της Μονεμβασιάς σχεδιάζεται αυτό το χρονικό διάστημα.

Το έργο αυτό θα επιτρέψει την πρόσβαση σε πολλές ομάδες ανθρώπων, που μέχρι σήμερα τους είναι δύσκολο ή σχεδόν απαγορευτικό να επισκεφθούν την Άνω Πόλη, με άνεση και ασφάλεια. Εκτός αυτού, αναμένεται το τελεφερίκ να βοηθήσει και στη μεταφορά των υλικών για τις εργασίες αναστήλωσης του κάστρου.

Η μελέτη εκπονείται με προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του δήμου Μονεμβασίας και της Αναπτυξιακής του Πάρνωνα και εξετάζονται δύο προτάσεις: Η πρώτη για το τελεφερίκ σταθερής τροχιάς και η δεύτερη για το εναέριο αναβατόριο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μονεμβασιάς, Ηρακλή Τριχείλη, φαίνεται να έχει συμφωνηθεί το περιεχόμενο της πρώτης φάσης της μελέτης και αναμένεται να προωθηθεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Πρέπει πρώτα να προχωρήσουν οι εγκρίσεις χωροθέτησης και στη συνέχεια θα πρέπει να εκπονηθεί η οριστική μελέτη του έργου.

Περισσότερα Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Το video της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια

Την ώρα που η ΕΡΤ έκανε διάβημα περιμένοντας το βίντεο της προσπάθειας του Πετρούνια, το Eurosport έβγαλε στα social media το τετράλεπτο βίντεο με το πρόγραμμα του Έλληνα πρωταθλητή Την ώρα που η ΕΡΤ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, μετά την αρνητική εντύπωση που προκάλεσε η μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, […]

Κορονοϊός: Ολοταχώς για 3.000 κρούσματα και σήμερα;

Το ΕΣΥ δέχεται ασφυκτική πίεση, τα κρεβάτια ΜΕΘ αδειάζουν και τα κρούσματα παραμένουν σταθερά υψηλά. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ παρουσιάζουν αύξηση και σήμερα, ενώ από το βράδυ της Τετάρτης παρατηρήθηκε «έκρηξη» και στις νοσηλείες. Πηγές από την επιτροπή αναφέρουν ότι μέχρι το μεσημέρι οι μολύνσεις από Covid-19 άγγιζαν τις […]