17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Την απομάκρυνση καθηγητή ΕΚΠΑ για το ρατσιστικό σχόλιο κατά Αντετοκούνμπο αποφάσισε η υπουργός Ν. Κεραμέως

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται αμέσως ο Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η υπουργός είχε ζητήσει να ερευνηθούν καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνο Καλέμη.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

Περισσότερα Άρθρα

Βεβήλωσαν εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου έξω από την Λιβαδειά Αφόδευσαν πάνω στην Αγία Τράπεζα

Στο εκκλησάκι του Άγιου Νικόλα, έξω από τη Λιβαδειά, εισέβαλαν βέβηλοι, αφήνοντας πίσω τους απίστευτες εικόνες ντροπής. Οι δράστες ή ο δράστης, μπήκαν στο εκκλησάκι παραβιάζοντας την πόρτα, αφόδευσαν πίσω από την Αγία Τράπεζα, πλύθηκαν χρησιμοποιώντας τις πετσέτες ιερέων για να σκουπιστούν. Ο δράστης εξαφανίστηκε και αναζητείται από το τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι κάτοικοι […]

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α’ του Μεγάλου και της μητέρας του Ελένης. Τους ονομάζει Ισαποστόλους για τις μεγάλες υπηρεσίες που πρόσφεραν στον Χριστιανισμό. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα, Ελένη και Έλενος. Ο Κωνσταντίνος (272-337) βασίλεψε από το 306 έως […]