17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις του Πάσχα

Συνεχίζει να είναι υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων και οι ημερήσιοι θάνατοι με μια μικρή υποχώρηση να καταγράφεται στα κρούσματα, ωστόσο το Πάσχα στο χωριό φαίνεται να απομακρύνεται ως ενδεχόμενο.

Όπως είπε χθες η εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, θα αποφασισθεί με βάση την εικόνα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αν θα ξεκλειδώσουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Αυτή τη στιγμή 5.400 άνθρωποι με κορονοϊό νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα, περίπου 2.500 από αυτούς στην Αττική και 1.440 στη Β. Ελλάδα. Το σύστημα υγείας παραμένει υπό πίεση, ωστόσο διαφαίνεται μια πτωτική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων κυρίως στην περιφέρεια και σε κάποιο βαθμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση θα εκτιμηθεί από τους επιδημιολόγους την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και θα δούνε αν έχει παγιωθεί προς τα κάτω ο αριθμός των κρουσμάτων έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει το άνοιγμα με συντεταγμένο τρόπο και τη χρήση self test.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Περισσότερα Άρθρα

Μνημόσυνο του Καποδίστρια στο Ναύπλιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021) που ξεκίνησαν στο Ναύπλιο την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και μετά την Επετειακή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Μνημόσυνο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και […]