13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Την Μεγάλη Εβδομάδα η βοήθεια της Π.Ε.Αργολίδας σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες

Ξεκινά την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η κατ’ οίκον διανομή τροφίμων για την υποστήριξη 1.411 οικονομικά αδύνατων οικογενειών εν όψει του Πάσχα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) στο νομό.
Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, είναι νωπά προϊόντα, κρέας, τυρί, λαχανικά, είδη μαναβικής και ξηρά τροφή. Πιο συγκεκριμένα:

-Τη Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διανομή στον Δήμο Άργους – Μυκηνών.
-Τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διανομή στον Δήμο Ναυπλιέων.
-Τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διανομή στους Δήμους Επιδαύρου και Ερμιονίδας.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν τον αριθμό ΑΜΚΑ και ΑΔΤ σε πρώτη ζήτηση, ώστε να υπογράφεται άμεσα το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής.
Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προς την απαιτούμενη λήψη μέτρων (αποστάσεις κτλ) για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

-Επίσης, όπως ενημερώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος,  η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά τις 8 μητροπόλεις της, αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο που επιτελούν, παρέχοντας τρόφιμα και οικονομική υποστήριξη για τα ευαγή τους ιδρύματα. Το σύνολο της πίστωσης προς τις μητροπόλεις ανέρχεται σε 145.000 ευρώ και κατανέμεται ως εξής:

Μεσσηνίας 20.000, Τριφυλίας 15.000, Μάνης 15.000, Σπάρτης και Μονεμβασίας 20.000, Μεγαλοπόλεως και Γορτυνίας 15.000, Τρίπολης 20.000, Αργολίδος 20.000, Κορίνθου 20.000.

Περισσότερα Άρθρα

Σε ποιους μπορεί να επιτραπεί το ταξίδι στο χωριό το Πάσχα – Οι τρεις κατηγορίες πολιτών

Απόφαση για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα δεν έχει παρθεί, ωστόσο η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο -υπό προϋποθέσεις- να επιτρέψει το ταξίδι στο χωριό. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το «πράσινο φως» μπορεί να δοθεί σε πολίτες που θα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα από self test και θα το έχουν δηλώσει στην ειδική πλατφόρμα, […]