19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τιμητικός έπαινος για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου σε διαγωνισμό με θέμα τη Βιοηθική

Tο 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου συμμετείχε μετά από επιλογή, στην τελική φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για μαθητές Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, με αντικείμενο τη Βιοηθική.

Ο διαγωνισμός που διοργανώθηκε από την  Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής (EEB) και το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διεξήχθη διαδικτυακά ,το Σάββατο 3/10 και την Κυριακή 4/10,λόγω της έκτακτης κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού.

Το σχολείο μας,   εκπροσωπήθηκε από την επιβλέπουσα καθηγήτρια  κ. Αυγή Πραχάλη και την μαθήτρια Καλλιόπη Παλαιολόγου (εκ μέρους της ομάδας των μαθητριών της Γ Τάξης  Παλαιολόγου ΚΑργυρίου Σ,  Ρούτουλα Β, Παπακωνσταντίνου Χ) .

Η ομάδα εκπόνησε την εργασία με τίτλο «Εσείς τι θα κάνατε αν…»Προβλήματα βιοηθικής για …δυνατούς λύτες

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας έρευνας που ξεκίνησε από το σχολικό έτος 2019-2020 και ολοκληρώθηκε φέτος και περιελάμβανε ερωτηματολόγιο και συνεντεύξεις από μαθητές υγειονομικούς υπαλλήλους εκπαιδευτικούς και νομικούς. Η  εργασία απέσπασε τιμητικό έπαινο και πολύ καλές κριτικές και συγχαρητήρια από την επιτροπή τόσο για την πρωτοτυπία της όσο και για το υψηλό της επίπεδο.

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της εργασίας ακολουθείστε τον σύνδεσμο https://youtu.be/z9XiVuvyBjw?t=5327

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»). Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την […]

Πυρκαγιά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή στα Πυργιώτικα του Δήμου Ναυπλιέων  λίγο μετά τις 10 το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου. Η φωτιά εντοπίσθηκε από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής κοντά στο ξενοδοχείο “Περιβόλι” με έντονο καπνό να είναι ευδιάκριτος από μακριά. Τα πυροσβεστικά οχήματα και οι άνδρες από την πυροσβεστική Ναυπλίου έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση […]