15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών και την τρίτη δόση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, εκτός από το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid, αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των παιδιών αλλά και στην τρίτη δόση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών και σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι «θα το συζητήσουμε για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό».

Ακόμη, σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων για το 2022 και το 2023, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

«Αυτές τις δόσεις τις έχουμε στη διάθεσή μας», διαβεβαίωσε ενώ εκτίμησε ότι σύντομα θα φτάσουμε στην Ελλάδα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την προσδοκία το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν με ενιαίους κανόνες. Επίσης, δήλωσε ικανοποιημένος από το ρυθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα, ενώ είπε πως είναι θετικό που περισσότερα του ενός εμβόλια εγκρίνονται.

Περισσότερα Άρθρα

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, στις 11:00, στην εκδήλωση της Βουλής για την Ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση. Στις 19:00 ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης για τα 30 χρόνια Πατριαρχικής διακονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στο Μέγαρο Μουσικής […]

Στις επάλξεις οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κρίγγος και Θοδωρής Οικονόμου

. Μετά τη βλάβη και το πλημμυρικό φαινόμενο το οποίο παρουσιάστηκε στους Μύλους άμεσα η δημοτική αρχή επιλήφθηκε και προσπαθεί να επιδιορθώσει το πρόβλημα παρόντων και των αντιδημάρχων οι οποίοι είναι αλήθεια πως πάντα βρίσκονται όπου υπάρχει ανάγκη.