18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τι συζήτησε ο Παναγιώτης Νίκας στο Ναύπλιο με πολιτιστικούς και άλλους φορείς της Αργολίδας

Το Ναύπλιο επισκέφθηκε χθες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας είχε συνεργασία με στελέχη της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του τοπικού τμήματος του ΕΚΑΒ και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αργολίδας. Οσον αφορά το ΕΚΑΒ, ο περιφερειάρχης υπέδειξε στα στελέχη του τοπικού τμήματος να αποστείλουν τις επόμενες ημέρες στην Περιφέρεια έγγραφο στο οποίο θα καταγράφονται οι ανάγκες του, προκειμένου να δοθούν λύσεις, ενδεχομένως μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Οσον αφορά το ΚΤΕΛ, συζητήθηκαν με τον περιφερειάρχη και τους εκπροσώπους του ο χειρισμός των διοικητικών ζητημάτων που προκύπτουν μετά τον θάνατο του προέδρου του Ανάργυρου Μαρούση τον περασμένο Νοέμβριο.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας είχε συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτιστικών και πνευματικών φορέων της Αργολίδας και συγκεκριμένα, με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας και Πολιτισμού Γιώργο Γιαννούση και Τάσο Τσάγκο αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο περιφερειάρχης εκφράστηκε θετικά στην προοπτική να αναλάβει η Περιφέρεια δύο εκδόσεις του εν λόγω πνευματικού φορέα, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα συνάντησή του με ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού στο Αργος για να διερευνηθούν τρόποι στήριξης της πολιτιστικής και πνευματικής δραστηριότητας στον εν λόγω δήμο.

Ακολούθησε συνάντηση του Π. Νίκα με τον πανεπιστημιακό Γιώργο Κόνδη, πρόεδρο της Ενωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας, στην οποία συζητήθηκε η θεσμοθέτηση ενός πανελλαδικού διαγωνισμού πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία θα χρηματοδοτεί το βραβείο, όπως και την παράσταση του βραβευμένου έργου. Στόχευση είναι, όπως τονίστηκε, ο θεσμός αυτός να μετεξελιχθεί σε φεστιβάλ πρωτοποριακού θεάτρου στην πόλη του Ναυπλίου -όπου φιλοξενείται και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε, επίσης, με τον Θεοδόση Σπαντιδέα, πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”, μία από τις προσεχείς εκδόσεις του οποίου προτίθεται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια. Συμφωνήθηκε, εξ άλλου, να υπάρξει συνάντηση το επόμενο χρονικό διάστημα , στην αργολική πρωτεύουσα, του περιφερειάρχη με πνευματικούς ανθρώπους του Ναυπλίου.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ασταμάτητη η Σάκκαρη, σε τροχιά μεταλλίου η Καραχάλιου στη σημερινή ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και το επιβεβαίωσε και σήμερα καθώς νίκησε άνετα την Νίνα Στογιάνοβιτς από την Σερβία με 2-0 σετ 6-1, 6-2. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί αύριο Τρίτη (27/7) με την Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά. Σε τροχιά μεταλλίου βρίσκεται η Βασιλεία Καραχάλιου στα Laser Radial […]

Αποκριάτικο πάρτι για τα παιδιά στο Άργος

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 11 το πρωί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου θα γίνει το ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ για τα ΠΑΙΔΙΑ που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Απόκριες 2020» στο Δήμο Άργους Μυκηνών. Το ΤΣΙΡΚΟ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ πάει παντού… με τον Μάγο Oscar, το Ζογκλέρ G.Lukas και την Clown Καρδουλίνα. Μια ψυχαγωγική παράσταση […]